"Paragraf na diabła" Aldona Skrzypoń-Powroźnik.
Jest to drugi tom trylogii, warto zapoznać się z poprzednią częścią.
Pamiętamy burzliwe rozstanie Marcela i Dagi. Marcel odsiaduje 1.5 roczny wyrok w więzieniu. Dagmara dzięki wsparciu rodziców wychowuje i córeczkę Zuzię jednocześnie rozwija karierę prawniczki.
Nie widzieli się tak długo, mimo iż mężczyzna naciskał, ona odmawiała odwiedzin w areszcie. A on tęsknił i wyczekiwał dnia, w którym pozna swoją córkę.
Pewnie jest, że nie odpuści, zrobi wszystko, by odzyskać swoje dziewczyny.
Czy Damara mu wybaczy? Czy da mu drugą szansę ?
Marcel bardzo skrzywdził Dagmarę. A raz nadszarpnięte zaufanie ciężko odzyskać. Mężczyzna przeszedł ogromną przemianę, to od razu rzuca się w oczy.
W poprzedniej części poznaliśmy przeszłość Marcela, dowiedzieliśmy się, jak to się stało, że niewinny trafił za kratki. Przypomnę, że Baranowski wykorzystał swoją pozycję, przez fałszywe oskarżenie zniszczył życie chłopakowi. To tak bardzo niesprawiedliwe. Od tego się zaczęło i pociągnęło lawinę kolejnych wydarzeń.
W tej części poznajemy lepiej Julkę- siostrę Marcela, oraz ich rodziców.
Dagmara pozytywnie mnie zaskoczyła, podeszła racjonalnie do sprawy i nie utrudnia widywania się Zuzi z tatusiem. Spodziewałam się zupełnie innego zachowania. Często kobiety w takich sytuacjach są okrutne, chcą w ten sposób ukarać partnerów.
Autorka ponownie zaserwowała czytelnikom rollercoaster emocjonalny. Niebezpieczeństwo, namiętność, nieporozumienia, zazdrość, relacje rodzinne.
Mafijnych świat upomni się o Marcela.
Pojawią się osoby, przez które nasi bohaterowie będą zazdrośni, a Daga pokaże pazurki. Ich uczucia wciąż wystawiane są na próbę.
Nie zabraknie szokujących sensacyjnych scen, oraz gorących zbliżeń.
Czytałam z przejęciem, czasem wstrzymując oddech, innym razem zalewając się łzami, ale też roniłam łzy wzruszenia.
Zakończenie rozgrzewa serce i zachęca do sięgnięcia po kolejny tom.
Ta trylogia to najlepsza historia spod pióra autorki. Polecam gorąco!
" [...] uczynił mój świat piękniejszym. Dał mi córkę i najwspanialsze chwile w życiu. Również te smutne... Mimo wszystko byłam mu za nie wdzięczna. Uczyniły naszą miłość silniejszą, pewniejszą, bo o tym że nasza miłość była prawdziwa, wiedzieliśmy zawsze".
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2023-05-25
Judyta Szostak
Czy mimo skomplikowanej przeszłości ta dwójka ma jeszcze szansę na wspólny happy end? Julka została sama. Bez brata w Warszawie żyje jej się trudno. Nie...
Czy miłość zwykłej dziewczyny odmieni faceta, dla którego pojęcia związek i odpowiedzialność nie istnieją? Ona, rozważna romantyczka, szara myszka. Skromna...