Okładka książki - Pasterze dolin

Pasterze dolin

Tym razem postanowiłam zapoznać się z gatunkiem, którego czytam zdecydowanie rzadko. A jest to tomik poezji. Na jednej stronie znalazłam informację na temat zrecenzowania kilkudziesięciu wierszy. Wiersze dla mnie są wielka zagadką, ponieważ wiele osób może inaczej zinterpretować pozycje niz sam autor miał na myśli.
Tomik podzielony jest na dwie części. Pierwsza według mnie skupia się bardziej na przemyśleniach oraz zrozumieniu świata oraz otaczających nas ludzie. Jest bardziej przygnębiający od drugiej części. W drugiej części znajduje się mniej pozycji ale zdecydowanie bardziej radośniejszy.
Wiersze zdecydowanie są emocjonalne i przykuwają uwagę czytelnika. Bardzo poruszające były wiersze związane ze śmiercią. Są to bardzo ciekawe pozycje, gdzie myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Zdecydowanie polecam wiersze każdemu kto lubi poezję oraz dla każdego kto tak jak ja chcę spróbować czegoś nowego. Uważam że jest to idealny tomik dla każdego dzięki krótkim i prostym przekazem.

Informacje dodatkowe o Pasterze dolin :

Data wydania: 2022-04-01
Kategoria: Poezja
Dodał/a opinię: Jolanta Marciniak

Zobacz opinie o książce Pasterze dolin

Kup książkę Pasterze dolin

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak0
Okładka ksiązki - Biedna Mała C.

Historia o miłości i poszukiwaniu tożsamości w cieniu społecznych konwenansów! Współczesna Polska. Czterdziestoparoletnia Ewa Łączna, nauczycielka i matka...