Tytuł: Patrz ze mną w gwiazdy. Besties forever. Tom II.
Autor: Anna Szafrańska
Wydawnictwo Yavi
Data premiery: 11.09.2024r.
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
Opis książki:
Siedemnastoletnia Majka nie ma w życiu łatwo. Cały dom jest na jej głowie. Dziewczyna musi prać, sprzątać, gotować i prasować. W dodatku bracia nieustannie jej dokuczają, a mama nie zwraca na nią uwagi i porównuje ze starszą (według niej idealną) siostrą. Na szczęście Maja zawsze może liczyć na swoje najlepsze przyjaciółki, Tosię i Lenkę.
Kiedy zostaje potrącona przez samochód, pomaga jej przystojny Caleb. Od tej pory chłopak wielokrotnie proponuje nastolatce randkę. Ona jednak konsekwentnie odmawia. Bo nie wierzy w miłość ani… w siebie.
Czy Calebowi uda się namówić Majkę na spotkanie?
Czy relacja dziewczyny z rodzicami i siostrą zmieni się na lepsze?
"Jesteś moim marzeniem, gwiazdą, na którą chcę patrzeć i ścigać bez wytchnienia."
Cudowna historia, która niesie za sobą przesłanie, w którym odnajdzie się każdy.
Historia, w której brak zrozumienia przez rodzinę zbyt duże wymagania, presja wzmagają kompleksy oraz zaniżają samoocenę. Dobrze jest mieć przy sobie przyjaciół, którzy kiedy trzeba podniosą na duchu, takich właśnie przyjaciół ma Majka.
Maja bała się głębszych relacji, bała się odrzucenia.
Caleb, który zabiegał o jej względy, okazał jej wiele zrozumienia, wytrwałości i cierpliwości.
Wspaniała historia o poznawaniu siebie, o dorastaniu o pierwszej miłości oraz o trudnych relacjach.
Autorka stworzyła subtelny romans, w którym odnajdą się nie tylko nastolatki, ale i dorośli czytelnicy.
Gorąco polecam.
Dziękuję autorce i wydawnictwu za zaufanie i egzemplarz recenzencki.
#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2024-09-11
Kategoria: Dla młodzieży
booksitsmypassio
Wszystko zaczęło się od skradzionego pocałunku. Jednak w tym przypadku nie było mowy o szczęśliwym zakończeniu, gdyż obiekt westchnień zdawał się tego...
Bianca przeprowadza się wraz z rodziną do małej miejscowości w Saint Louis. Wkrótce ma zacząć naukę w nowej szkole. Zachowuje się jak córka idealna. I...