Okładka książki - Piekielne miejsce

Piekielne miejsce

Tom 2 cyklu Piekielna dylogia

🔥🔥🔥 Recenzja 🔥🔥🔥

Anna Wolf – „Piekielne miejsce”
@annawolf.autor
📚 Wydawnictwo: Editio Red @editio.red

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

„ -Jak ma się kasę i znajomości, to prawie wszystko jest legalne, mała. Zapamiętaj, że tym światem rządzi kasa, która maskuje oblicze nieobliczalnych ludzi...”

No dobra, Anna Wolf znowu odpaliła petardę tylko tym razem z lekkim opóźnieniem. „Piekielne miejsce” to druga część dylogii, która zaczyna się spokojnie, jak weekendowy reset na wsi, a kończy jak eksplozja emocji w środku nocy. Samantha chciała w końcu odpocząć, odciąć się od FBI, przeszłości i kłamstw… ale cóż, spokój i Sam to dwa światy, które nigdy nie idą w parze.

Na początku myślałam, że autorka trochę zwolniła, Montana, cisza, konie, siostra u boku, sielanka. Ale nie minęło kilka stron, a ta cisza zaczyna brzmieć jak ostrzeżenie. Coś się dzieje. Coś niedobrego. I zanim się obejrzałam, byłam po uszy w nowej burzy.

✨ Co znajdziesz w „Piekielnym miejscu”:

✔️ Ucieczkę przed przeszłością i próbę nowego życia w Montanie.
✔️ Małomiasteczkowy klimat z nutą niepokoju.
✔️ Relację pełną napięcia, żalu i pożądania między Sam a Patrickiem.
✔️ Tajemnice, które wracają, by rozwalić to, co ledwo się trzyma.
✔️ Niepokojące wydarzenia na ranczu, które eskalują z każdą stroną.
✔️ Mafijny cień i odrobinę mroku.
✔️ Akcję, która nie zwalnia nawet na sekundę.
✔️ Emocje: złość, pożądanie, lojalność i strach – wszystko w jednym kotle.
✔️ Trochę chaosu, ale takiego, który napędza fabułę.
✔️ Styl autorki – lekki, ostry, pełen emocji i błyskotliwych dialogów.

Historia opowiedziana jest z kilku perspektyw, co daje ciekawy efekt widzimy każdą stronę konfliktu i żaden z bohaterów nie jest tu czarno-biały. Każdy ma swoje racje, swoje tajemnice i grzeszki, które zderzają się jak iskry o kamień.

Styl autorki lekki, ale z pazurem. Pisze tak, że czujesz emocje bohaterów na własnej skórze. Nie boi się ostrego dialogu, intensywnych scen i bohaterów, którzy potrafią wyprowadzić z równowagi. Sam to wulkan w ludzkiej skórze silna, ale pełna sprzeczności. Patrick to chodzący paradoks twardy, wkurzony, a mimo to lojalny. A Cortez? No cóż... ten facet wchodzi i kradnie całą scenę.

„Piekielne miejsce” to emocjonalny rollercoaster: napięcie, adrenalina, kłamstwa, namiętność i trochę chaosu, który tylko podkręca klimat. Wolf nie daje się nudzić, jej książki się pochłania, a nie po prostu czyta.

Czy było idealnie? Nie. Czy było piekielnie dobre? Zdecydowanie tak. Zakończenie urwało się w momencie, gdy chciałam krzyknąć „jeszcze jeden rozdział!”, ale może właśnie o to chodzi żeby coś po tej historii zostało.

Podsumowując: intensywna, pełna emocji kontynuacja, która trzyma w napięciu do ostatniej strony. Autorka znowu udowodniła, że potrafi pisać tak, że człowiek kocha i przeklina jej bohaterów w tym samym momencie.

Informacje dodatkowe o Piekielne miejsce:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-10-21
ISBN: 9788328919686
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Magdalena Grzejszczyk

Zobacz opinie o książce Piekielne miejsce

Kup książkę Piekielne miejsce

Ghost
Anna Wolf0
Okładka ksiązki - Ghost

Ghost należy do Storm Riders MC. Dla bikera Klub od zawsze jest na pierwszym miejscu, jednak między sprawy zawodowe i klubowe wchodzą jeszcze prywatne:...

Święta po sąsiedzku
Anna Wolf0
Okładka ksiązki - Święta po sąsiedzku

Rose i Jason są sąsiadami, ale nie jest to dla nich powodem do radości. Wręcz przeciwnie: jeśli można powiedzieć, że cokolwiek ich łączy, to tylko wzajemna...