Okładka książki - Pieśń utkana ze światła

Pieśń utkana ze światła

Czy miłość może doprowadzić świat do upadku?

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Niedawno skończyłam tę historię, a emocje po lekturze jeszcze nie opadły. Próbuję sklecić kilka słów o niej, ale sama nie wiem jakie słowa będą tutaj odpowiednie, by w pełni przedstawić wam jej przesłanie, ponieważ ta historia jest naprawdę niezwykła. 💜

🔮 Główną bohaterką powieści jest Radamena, młoda bohaterka wyróżniająca się niezwykłymi zdolnościami związanymi ze światłem oraz umiejętnością odczytywania myśli i emocji innych osób. Jej wyjątkowość sprawia, że często pozostaje niezrozumiana przez otoczenie i zmaga się z poczuciem wyobcowania. Wszystko się zmienia, gdy na jej drodze pojawia się Kaelon – strażnik światła i osoba szczególnie bliska Radamenie. Z całych sił pragnie on ocalić kobietę przed konsekwencjami jej cierpienia, wierząc, że siła ich więzi pozwoli przezwyciężyć nadciągające zagrożenie. Z czasem okazuje się jednak, że uczucia, które miały stać się ratunkiem, mogą nieść ze sobą nieprzewidziane skutki. 🔮

Autorka stworzyła interesujące uniwersum łączące elementy fantasy i science fiction. Muszę przyznać, że bardzo mi się spodobało to połączenie. W fabule pojawiają się niezwykłe moce, komunikacja za pomocą myśli oraz motyw odmienności, który odgrywa ważną rolę w kształtowaniu losów bohaterów. Szczególnie poruszający okazał się dla mnie wątek potrzeby akceptacji i bycia dostrzeżonym takim, jakim jest się naprawdę. Historia pokazuje również, jak niebezpieczne mogą być emocje skrywane przez lata oraz do jak poważnych konsekwencji potrafią prowadzić zazdrość i poczucie odrzucenia.

Co ciekawe, autorka porusza w tej historii motywy związane z reinkarnacją, światłem i duchową przemianą. Przez to buduje wokół nich spójną wizję świata, nadając opowieści bardziej refleksyjny charakter. Ciekawie przedstawiła kryształy i związaną z nimi symbolikę, które jeszcze lepiej wzbogaciła atmosferę przedstawionych wydarzeń.

„Pieśń utkana ze Światła” to powieść o miłości, stracie, rozczarowaniu. Pełna trudnych wyborów, pokazuje, jak uczucia wpływają na ludzkie postępowanie. Wydarzenia rozgrywające się na kartach tej powieści uświadamiają czytelnika o tym, że każda decyzja niesie za sobą określone konsekwencje, z którymi trzeba się prędzej czy później zmierzyć. Mimo stosunkowo niewielkiej objętości autorka zawarła w niej wiele wątków i emocji, dzięki czemu fabuła pozostaje intensywna od początku do samego końca. 💜

Serdecznie polecam Waszej uwadze ten tytuł! ✨

Informacje dodatkowe o Pieśń utkana ze światła:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2026-05-27
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Pieśń utkana ze światła

Kup książkę Pieśń utkana ze światła