Okładka książki - Płonący lód. Gra pozorów

Płonący lód. Gra pozorów

Tom 2 cyklu Płonący lód

Zapraszam na recenzję książki Any Rose i Moniki Rępalskiej "Płonący lód" tom 2.
Jest to moje pierwsze spotkanie z piórem tych autorek i mogę je zaliczyć do udanych.
Podczas czytania mogłam się przenieść do czasów studenckich (kiedy to było🙈).

"...Wypełnia mnie radość. Nie ma mnie bez Ciebie. Jesteś dla mnie niczym oddech, bez którego nie potrafiłbym żyć. Jak serce, które bez Ciebie przestałoby bić. Jesteś dla mnie wszystkim, czego potrzebuje do życia..."

W powieści poznajemy kilku bohaterów - jak na akademik przystało :P Aczkolwiek dwójka z nich wysuwa się na pierwszy plan.

Mikayla - nieśmiała dziewczyna. Martwi się bardzo o zdrowie swojej młodszej siostry, która czeka na przeszczep serca. Ma brata bliźniaka i ogromny dar jeżdżenia na łyżwach.

Nico - miał idealne życie i każdą panienkę na zawołanie. Oczywiście to wszystko do czasu, bo jak zapewne się domyślacie w oko wpadła mu rudowłosa piękność (Mikayla). Był utalentowanym hokeistą.

Ta dwójka była zupełnie INNA, a jakże PODOBNA... ciągnęło ich do siebie jak magnes..ale czy jest szansa, żeby dwa tak odległe światy mogłyby być razem?

Pomysł na historię mi sie podobał.
Życie studenckie mam już dawno za sobą, ale miło było przenieść się trochę w taki klimat :D
Poza tym bardzo ciekawie byli wykreowani bohaterowie - ONA - łyżwiarka figurowa, a ON - hokeista. Ciekawy pomysł, bo książki zawierające wątek sportowy są bardzo mało spotykane.
Także jeżeli ktoś ma w/w powieść w planach to śmiało czytać, a myślę że się nie zawiedziecie! :)

Informacje dodatkowe o Płonący lód. Gra pozorów :

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2020-10-28
Dodał/a opinię: Aneta Binkowska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Płonący lód. Gra pozorów

Kup książkę Płonący lód. Gra pozorów