Okładka książki - Podążaj za motylem

Podążaj za motylem

🌿 Ira, Clarissa, Pekka i Arto to cztery postacie, które los połączy ze sobą i mocno namiesza w ich życiu. Do znanej terapeutki Clarissy trafi na sesję Ira, młoda seryjna morderczyni. Ich spotkanie nie będzie przypadkowe, połączy je pewien sekret z przeszłości, który nie ma prawa ujrzeć światła dziennego. Czy Clarissa pomoże młodej dziewczynie? Co mają z tym wszystkim wspólnego Pekko i Arto?🌿
Historia ta jest zapętlona jak pajęczyna. Jedna nić prowadzi do drugiej, z kolei następna do jeszcze innej, aby w końcu wszystkie połączyły się z sobą na samym środku, tworząc rozwiązanie całej tej historii. Sekret każdego z tych bohaterów to oddzielna nić, która owiana jest tajemnicą, bólem i trudnymi doświadczeniami życiowymi. Wszystkie one w końcu spotkają się na samym środku, aby w końcu dojść do prawdy, która może okazać się bardzo bolesna i krzywdząca. Odmieni ona życie każdego z nich już na zawsze.
Bardzo intrygująca fabuła, która utrzymuje napięcie od początku do samego końca. Tu nic nie jest pewne i jasne, dopiero z czasem wszystkie puzzle układanki zaczynają do siebie pasować i nakreślać obraz skrzywdzonych przez siebie ludzi, którzy maskują się przed otoczeniem i swoimi bliskimi.
Miałam pewne obawy co do tej książki, bo jakoś do tej pory książki skandynawskie mi nie podchodziły. Nie byłam w stanie ich wyczuć, a bohaterowie czy nazwy miejsc po prostu mi się myliły i nie mogłam ich spamiętać, przez co czułam się pogubiona w trakcie czytania. W tym przypadku nie miałam z tym żadnego problemu, a sama historia okazała się świetnie napisanym thrillerem pełnym intryg, manipulacji i sekretów. Rewelacyjny thriller psychologiczny, który nie sposób wyrzucić z głowy, polecam wszystkim fanom tego gatunku🖤

Informacje dodatkowe o Podążaj za motylem:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2023-03-22
Tytuł oryginału: Terapiassa
Dodał/a opinię: Klaudia Hańczuk

Zobacz opinie o książce Podążaj za motylem

Kup książkę Podążaj za motylem

Wciąż żyję
Martta Kaukonen0
Okładka ksiązki - Wciąż żyję

Myślałam, że cię pokonam. Już cię nie było... Minęły cztery lata. Ira i Arto połączyli siły i oboje pracują jako dziennikarze kryminalni w gazecie ,...