Okładka książki - Podejrzana

Podejrzana

Dr Gretchen White jest specjalistką w dziedzinie antyspołecznych zaburzeń psychicznych i przestępstw z użyciem przemocy. Już nie raz pomogła detektywowi Patrickowi Shaughnessy'emu w rozwiązaniu trudnych spraw. Gretchen jest osobą ze zdiagnozowaną socjopatią i wiele lat temu została oskarżona o zabicie ciotki. Tak więc, gdy Shaughnessy dostaje nową sprawę trzynastoletniej dziewczynki oskarżonej o zabójstwo matki, Gretchen za wszelką cenę chce poznać prawdę.
Kobieta bowiem dostrzega w Violi to, czego nie widzą inni- siebie.

"Podejrzana" to niezwykle intrygujący thriller, który wciąga czytelnika już od pierwszych stron. Bohaterowie pod względem psychologicznym wykreowani po mistrzowsku. Autorka miała świetny pomysł na fabułę i w pełni go wykorzystała, i choć dla mnie akcja nie pędzi w zawrotnym tempie, to jednak powoli odkrywane fakty sprawiły, że książkę czytałam z wielkim zainteresowaniem. Zakończenie tej historii mocno mnie zaskoczyło, czym jestem w pełni usatysfakcjonowana. W ostatnim czasie ciężko trafić na dobry thriller, ale "Podejrzana" zdecydowanie należy do moich faworytów. Ta niebanalna historia sprawiła, że z niecierpliwością bedę oczekiwać kolejnych przygód dr Gretchen.
Szczerze polecam zarówno fanom gatunku jak i osobom, które dopiero zaczynają swoją przygodę z thrillerami. Jestem pewna, że będziecie zadowoleni z lektury.

Informacje dodatkowe o Podejrzana:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-03-23
Tytuł oryginału: A Familiar Sight
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Podejrzana

Kup książkę Podejrzana

Kiedy pewni ludzie pojawiają się w twoim życiu, ziemia się trzęsie. Inni wywołują zaledwie drganie. Potykasz się na pęknięciu w chodniku i chwile później zapominasz o całej sprawie.

Za każ­dym razem, gdy mam ocho­tę dźgnąć kogoś w szyję, po­nie­waż za wolno idzie przede mną, myślę, jak bar­dzo byś się tym na­pa­wał.

Więcej cytatów z tej książki

Strażniczka spalonych książek
Brianna Labuskes0
Okładka ksiązki - Strażniczka spalonych książek

Silne kobiety, różne historie, jedno wspólne wyzwanie Berlin 1933. Po sukcesie debiutanckiej powieści Althea James otrzymuje zaproszenie do Niemiec, aby...

Czego nie widać
Brianna Labuskes0
Okładka ksiązki - Czego nie widać

Gretchen... Coś ty zrobiła? Doktor Gretchen White, specjalistka w dziedzinie psychologii i kryminologii, najlepsza konsultantka bostońskiej policji,...