Okładka książki - Podejrzana

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Tytuł: "Podejrzana"
Autor: Brianna Labuskes
Wydawnictwo Luna

Ta książka chyba rok czasu leżała na moim regale i czekała na przeczytanie. I przyznam,że fajne to było uczucie sięgać po coś innego niż to, co ostatnio trafiało w moje ręce . To było przyjemne doznanie powrócić znów do thrillera psychologicznego gdzie nieustannie nurtowało mnie pytanie " o co tu kurde chodzi?"

Akcja dzieje się obecnie i w przeszłości. Mamy tu zbrodnię, którą rzekomo popełniła trzynastoletnia dziewczyna. Mała psychopatka terroryzująca swoją rodzinę a szczególnie młodszych braci. Jednak tym razem jej agresja zostaje skierowana w stronę matki, którą niby pewnej nocy bezlitośnie pozbawia życia. Społeczeństwo już uznało ją za winną a ona nawet nie próbuje się bronić. Mało tego- potwierdza swój czyn i się nim szczyci. Sprawę nieletniej prowadzi pani adwokat,która tuż przed swoją śmiercią dzwoni do swojej przyjaciółki i zostawia jej tajemniczą wiadomość.

Książka zdecydowanie inna niż wszystkie bo przeważnie autorzy, którzy prowadzą wątek w dwóch czasach-czasem przeszłym zbliżają się do momentu popełnienia przestępstwa. Tu jest inaczej. Autorka się od niego oddala co momentami sprawiało mi trochę trudności by poskładać wszystko w całość. Niemniej czytało się to bardzo fajnie . Tempo nie jest ekspresowe ,ale napięcie trwało cały czas na tym samym poziomie. Czuję się usatysfakcjonowana i z czystym sumieniem mówię,że czas z tą książką był czasem mile spędzonym.

Informacje dodatkowe o Podejrzana:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2022-03-23
Tytuł oryginału: A Familiar Sight
Dodał/a opinię: Anonim2414

Tagi: Thrillery i suspens bóg

Zobacz opinie o książce Podejrzana

Kup książkę Podejrzana

Kiedy pewni ludzie pojawiają się w twoim życiu, ziemia się trzęsie. Inni wywołują zaledwie drganie. Potykasz się na pęknięciu w chodniku i chwile później zapominasz o całej sprawie.

Za każ­dym razem, gdy mam ocho­tę dźgnąć kogoś w szyję, po­nie­waż za wolno idzie przede mną, myślę, jak bar­dzo byś się tym na­pa­wał.

Więcej cytatów z tej książki

Czego nie widać
Brianna Labuskes0
Okładka ksiązki - Czego nie widać

Gretchen... Coś ty zrobiła? Doktor Gretchen White, specjalistka w dziedzinie psychologii i kryminologii, najlepsza konsultantka bostońskiej policji,...

Strażniczka spalonych książek
Brianna Labuskes0
Okładka ksiązki - Strażniczka spalonych książek

Silne kobiety, różne historie, jedno wspólne wyzwanie Berlin 1933. Po sukcesie debiutanckiej powieści Althea James otrzymuje zaproszenie do Niemiec, aby...