Czy topowy autor, który ma już na swoim koncie sporą ilość tytułów, jest jeszcze w stanie Was czymś nowym zaskoczyć?
Wiedziałam, że na książkach Marcela się nie zawiodę, to już mój sprawdzony autor, no ale z tą powieścią to już wskoczył na wyżyny swojej pisarskiej kariery. Początek roku i jak super się zapowiada, a zdradzę, że czytam najnowszą część "Grota" tej serii i co tam się odwala😱 No jak dla mnie istny kosmos emocjonalny, z tej strony Marcela nie znałam, ale niech nadal idzie w tym kierunku, bo to jest genialne. I zdradzę, że tą serią naprawdę szokuje, mocne sceny, które wryją się Wam w głowę na długo.
Z tą serią pojawia się nowy bohater komisarz Sambor Malczewski, który po latach powraca do swojego rodzinnego miasteczka, z powodu śmierci swojej siostry bliźniaczki Lilii. Powrót w rodzinne strony nie jest dla niego łatwy, powracają dawne traumy i niechęć do siostry, z którą stracił kontakt na 26 lat z powodu dotkliwej tragedii, jaką przeżyli. Oprócz tajemniczej śmierci Lilii, we wsi ginie jeden z mieszkańców, co mają ze sobą wspólnego te osoby?
Mała, duszna i tajemnicza miejscowość, w której panuje zmowa milczenia. Idealne miejsce do stworzenia historii roztaczającą mroczną aurę z morderstwem w tle i rodzinną tajemnicą, która wyjdzie dopiero po kilkunastu latach. Tajemnice Lilii skrywane przed bratem, w końcu ujrzą światło dzienne i pokażą, jak wpływały one na jej życiowe wybory. A tytułowa polana jest milczącym świadkiem wielu przewinień, to co ma miejsce na niej, już w niej pozostaje. Gdyby mogła mówić, ciekawe ile by zdradziła?
Naprawdę polecam Wam gorąco tę książkę, jest genialna, czyta się ją szybko, historia od samego początku Was pochłonie i nie pozwoli od niej się oderwać.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-04-10
Klaudia Hańczuk
Czasem jedynym sposobem na udzielenie komuś pomocy, jest wyrządzeniu mu krzywdy.
PORUSZAJĄCA, KAMERALNA POWIEŚĆ YA AUTORA KILKUNASTU BESTSELLERÓW. Dziewiętnastoletni Kevin wierzy, że przeprowadzka do dużego miasta zapoczątkuje nowy...
38-letnia Clarice wiedzie życie, o którym zawsze marzyła: ma kochającego męża Federico, duży dom i pracę, która sprawia jej satysfakcję. Spełnia się też...
Dzika natura... Las... Szum drzew i śpiew ptaków... W głębi duszy kochał te mroczne, tajemnicze, ale i fascynujące rejony. I cieszył się, że tym razem przyroda wzięła górę nad człowiekiem.