Okładka książki - POPR-ańcy (#12). POPR-ańcy 12. Magia przytulania

POPR-ańcy (#12). POPR-ańcy 12. Magia przytulania

Hej, hej !

Czy znacie już serię Popr-ańcy od Anny Sakowicz ? My z bratanicą jesteśmy totalnie zakochane w całej tej zwariowanej ekipie i każda kolejna część daje nam ogrom frajdy. Tym bardziej ucieszyło nas to, że akcja nowej części  dzieje się w Szczecinie, z którym mamy ogromny sentyment, bo kiedyś tam mieszkałyśmy.

„Magia przytulania” to kolejna pełna przygód historia, w której nie brakuje śmiechu, zamieszania i zwierzęcych bohaterów pakujących się w różne sytuacje. Ale oprócz dobrej zabawy książka przekazuje dzieciom naprawdę piękne wartości. Pokazuje, jak ważna jest bliskość, troska o innych, wsparcie i zauważanie cudzych emocji.

Bardzo podobało nam się to, że autorka w prosty i lekki sposób uczy dzieci empatii oraz tego, że czasem najwięcej znaczy zwykła obecność przy kimś. Książka oswaja również trudniejsze emocje i pokazuje, że smutek czy gorszy dzień są czymś całkowicie normalnym.

Cała seria ma w sobie ogrom ciepła, humoru i takich historii, które nie tylko bawią dzieci, ale też zostają z nimi na dłużej. A dodatkowo mali czytelnicy mogą dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o zwierzętach i o tym, jak pomagają ludziom.

To idealna książka dla dzieci, które lubią przygody, zwierzaki i opowieści pełne ciepła. Polecamy, bo jest to świetna seria !

Informacje dodatkowe o POPR-ańcy (#12). POPR-ańcy 12. Magia przytulania:

Kup książkę POPR-ańcy (#12). POPR-ańcy 12. Magia przytulania

POPR-ańcy (#123). POPR-ańcy 13. W stadzie siła
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - POPR-ańcy (#123). POPR-ańcy 13. W stadzie siła

Gambit staje przed największą przygodą swojego życia! Kiedy w lesie znika wilczyca Aurelia, Gambit wie, że musi działać. Razem ze swoim stadem wyrusza...

To się da!
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - To się da!

Joanna w trakcie rocznego urlopu dla poratowania zdrowia mieszka na Kociewiu i opiekuje się ciocią Zofią, energiczną starszą panią. Nowe miejsce staje...