Okładka książki - Prędkość oddechu

Prędkość oddechu

Dziękuję @relax_with_a_book za możliwość wzięcia udziału w Book Tourze
Rachel została ofiarą okrutnego losu, który zabrał jej w wypadku rodziców. Niestety, jej życie nie zmieniło się na lepsze i dziewczyna trafiła pod opiekę wujostwa. Traumatyczne przeżycia zmusiły ją do ucieczki. Dopiero pod dachem najlepszego przyjaciela, udaje jej się odnaleźć dom. Tom jest w trakcie walki z okrutnym przeciwnikiem, który każdego dnia może odebrać mu życie. Niestety walka z nowotworem nie należy do najłatwiejszych, co odbija się na psychice dziewczyny, która drży na myśl o utracie kolejnej osoby w swoim życiu. Buduje wokół siebie mur, za którym chowa wszystkie uczucia.
Na drodze oszpeconej Rachel staje Danny, który nie stroni od problemów. Czy ta znajomość będzie w stanie odmienić życie dziewczyny?
Autorka używając barwnych zwrotów, wprowadza nas do świata, w którym strach odgrywa ważną rolę. Poznamy magię prawdziwej przyjaźni, a także doświadczymy rozczarowania, obserwując ewolucję miłości. Książka została napisana bardzo poprawnie.
Odnajdziemy tu element erotyk w bardzo grzecznej formie, pojawi się również wątek nielegalnych wyścigów. Przez moment było mi żal, że tak szybko się skończył, ale w książce chodziło o relacje i na tym autorka skupiła się najmocniej.
Bohaterowie nie byli doskonali. Ba! Rachel czasami doprowadzała mnie do furii Za to bardzo polubiłam Toma.

Informacje dodatkowe o Prędkość oddechu:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-02-15
Dodał/a opinię: Angelika Kuszła

Zobacz opinie o książce Prędkość oddechu

Kup książkę Prędkość oddechu

Znałam kiedyś dziewczynę
Monika Gajos0
Okładka ksiązki - Znałam kiedyś dziewczynę

"Wracając do ogrodu…   To było jedyne miejsce w którym funkcjonowałam od wielu tygodni, wcześniej głównie spałam. Miałam ciągle w głowie to, że...

Książę musi odejść
Monika Gajos0
Okładka ksiązki - Książę musi odejść

Leonard jest artystą, synem cenionego fotoreportera. Przyzwyczajony do sławy, jaką już na starcie zapewniło mu znane nazwisko ojca, zdaje się, że wiedzie...