Okładka książki - Promyczek na święta

Promyczek na święta

Są autorzy po, których książki sięgam w ciemno. W tym gronie znajduje się twórczość Klaudii Bianek.

„Promyczek na święta” jest zimowo- świąteczną powieścią, której akcja toczy się przez praktycznie cały grudzień. Jak to sama autorka przyznała, Promyczka można czytać w formie kalendarza adwentowego! Ah to musiałaby być wspaniała przygoda, chociaż końcówkę byłoby bardzo ciężko zostawić na kolejne dni.

Poznajemy historie Marceliny, Hani, Kajetana i ciepłego małżeństwa, prowadzącego przytulną agroturystykę. Ciężko powiedzieć, z którą z postaci najbardziej się polubiłam. Hania jest osobą trochę zamkniętą w sobie, Kajetan zawsze wie w co włożyć ręce, a Marcelina trzyma dom w rydzach, ale ma też złote serce. W końcu przygarnia do siebie dwa malutkie kociaki!

Przepiękna książka, tętniąca ciepłem, miłością i wieloma innymi emocjami. Cała lektura tak bardzo mi się podobała, a tytułowy Promyczek jest prawdziwym wojownikiem (przeczytajcie! A na pewno dowiecie się dlaczego). Długo nie zapomnę o tej powieści, i chyba nie musiałabym tego pisać, ale zagościła w moim sercu i obiecuje za rok do niej wrócić!

A ten klimat świąt, zapach przypraw korzennych, czy choinki. Zakupowe szaleństwa, biały puch otaczający cały widok za oknem. Czytając śmiałam się i płakałam, przeżywałam rozterki bohaterów. Jeżeli tak jak ja kochacie zwierzęta, świąteczny klimat i książki roztapiające nawet najtwardsze serca, koniecznie przeczytajcie „Promyczka na święta”!

Zapomniałam wam jeszcze opowiedzieć trochę o samym „Zielonym zakątku”. A wiec wyobraźcie sobie nie za dużą agroturystykę, której towarzyszą zwierzęta. Okolica dosyć spokojna, właściciele witający nowo przybyłych z wypiekami na twarzy, miejsce gdzie dla, każdego znajdzie się trochę miłości i dobroci.

Zakochałam się i czekam na więcej historii prosto z pod pióra autorki!

Dziękuje niezmiernie za możliwość poznania tej historii @czwartastrona

Informacje dodatkowe o Promyczek na święta:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2021-10-27
ISBN: 9788366981973
Dodał/a opinię: Nikola Kowalska

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Promyczek na święta

Kup książkę Promyczek na święta