Przychodzę do Was z recenzją najnowszej książki @lingasloniewska_writer . Jest to thriller po lekturze, którego zastanowicie się dwa razy zanim zamknięcie wieczorem oczy.
Poznajemy Igę, która studiuje i mieszka wraz z przyjaciółką w mieszkaniu po babci. Jej poukładane życie pęka jak bańka mydlana, kiedy jej ojciec trafia do szpitala, a brat staje się nie do zniesienia.
Po jednym z jego wybryków to ona rozmawia z jego nauczycielem, z którym zaczyna coś ją łączyć.
Niestety coraz więcej w koło niej dziwnych sytuacji, zdarzeń. A zauroczenie nauczycielem szybko mija, kiedy przestaje czuć się komfortowo. Przykre zdarzenia zaprowadzają ją na policję, gdzie poznaje Filipa, prowadzącego pewną sprawę.
Kto tak naprawdę jest zamieszany w tragiczne wydarzenia? Kto miesza w snach Igi? Kto jest szantażystą, a kto ofiarą?
Autorka pokazała nam kolejną mroczną odsłonę swojej twórczości.
Ukazuje nam jak mogą działać psychopaci. Jak krok po kroku planują swoje działania. Jak ich realizacja jest skrupulatnie zaplanowana i realizowana. Robią to bez wzbudzania podejrzeń. Niestety ofiara jest tak zmanipulowana, że nie wie iż jest główną atrakcją psychopaty.
Postać głównej bohaterki była momentami denerwująca. Jej zachowanie dawało dużo do myślenia. Jednak autorka potrafiła wzbudzić ciekawość i chciałam dowiedzieć się prawdy co do niektórych wątków. Ponieważ niektóre były oczywiste i nie budziły żadnej tajemnicy.
Książkę oceniam pozytywnie mimo elementów, które dla mnie miały minus. Polecam i czekam na kolejne mroczne klimaty od autorki
Wydawnictwo: Słowne Mroczne
Data wydania: 2021-05-19
Lukasz Turków
Piękna Dalmacja Południowa, malowniczy Półwysep Pelješac, trzy siostry, trzy historie, trzy miłości. Czy można zapomnieć o zdradzie i niespełnionych obietnicach...
Łukasz i Krzysztof Borowscy prowadzą szczęśliwe i stateczne życie rodzinne u boku ukochanych kobiet. Wydaje się, że tragiczne wydarzenia z przeszłości...