Okładka książki - Psia chata

Psia chata

Pieski świat jest pełen przygód i właśnie Was do tego świata zabieram.
Poznajemy historie pięciu cudownych psiaków, które zabierają  nas w świat swoich szalonych przygód.
Spotkają się z nami w Tajemniczy domu. Wszyscy mieszkają razem z ludźmi. Możecie w to uwierzyć?
Poznajemy Lungo, Gucia, Pako, a do tego koty, rybki. Dosłownie istne szaleństwo.
Zwierzaki zabierają nas w swój świat, gdzie szczeniak może stać się kolorowy, a pełnia księżyca może mieć wpływ na samopoczucie.
I jak to pięknie napisała autorka Ewa Letachowicz ... Zamknij oczy i słuchaj.
Więc słuchajmy razem....

Książka zawiera też historię o odejściu psa, o jego śmierci. Bo niestety pieski też odchodzą i wtedy jest nam bardzo smutno.
Bardzo się wzruszyłam.

Książka to krótkie,  XXII rozdziały - idealne do czytania wieczorem do poduszki. Zawiera piękne ilustracje Piotra Letachowicza. Jestem nimi zachwycona.
Polecam.

Nagle w górze rozległo się bzyczenie: — Bzzzz…... bzzzzz…... hej dziewczyny! Widzicie ten piękny kolorowy kwiatek pod nami? Jest tak duży, że starczy słodkiego pyłku dla całego roju!
— Bzzz… … lotem nurkowym lądujemy! Spotykamy się na dole!
— Ratunku! Ratunku! To ja Szczeniak! Nie jestem żadnym kwiatkiem! Ratuj się kto może!
Plum! Rozległo się wielkie plaśnięcie i na chwilę Pako po czubek noska pogrążył się w wodzie, gdzie mieszkały karpie.

Książka Psia chata pochodzi z wydawnictwa Novae Res Wydawnictwo Innowacyjne. Autorem książki jest Ewa Letachowicz. Należy do gatunków: dla dzieci i młodzieży, literatura dziecięca. Książka Psia chata liczy 188 stron. Oprawa jest miękka.

Informacje dodatkowe o Psia chata:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2021-10-15
ISBN: 9788382195484

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Psia chata

Kup książkę Psia chata

Opowieści z Morza Sargassowego
Ewa Letachowicz0
Okładka ksiązki - Opowieści z Morza Sargassowego

Kupiona od starego antykwariusza Muszla stała się dla Gabrysia ścieżką do świata wyobraźni. Jej piękno wywarło na chłopcu wielkie wrażenie. Nie posiadał...