"Punkty zapalne" Anny Rozenberg to druga część kryminału o przygodach inspektora Davida Redferna.
Przed Redfernem rozpoczynają się trudne śledztwa. Znaleziono zwłoki, makabrycznie zamordowanego małżeństwa. Z początku inspektor wysuwa błędne wnioski lecz cały czas w tej sprawie coś mu nie pasuje, coś się nie zgadza. Lecz brakuje mu puzzla do układanki, której prawda ruszy lawinę, gdzie mundur może przestać mieć znaczenie. W między czasie ginie dziewczynka. Rodzicie utrudniają śledztwo, niechcąc zdradzić swojej przeszłości. Mija tydzień od zaginięcia małej Izy i są już małe szanse, że dziewczynka będzie żywa. Policjant nie traci nadziei, ze wszystkich sił dąży do odkrycia prawdy jednak sprawy prywatne mu to uniemożliwiają.
Czy Redfern znajdzie dziecko na czas ?
Czy ułoży w końcu tą skomplikowaną układankę w swoim życiu ?
Po pierwszej część przepadłam w stylu autorki, po drugiej totalnie jestem nim zachwycona !W tej części autora zaskoczyła mnie niesamowitymi zwrotami akcji. Cała fabuła trzyma w napięciu do ostatniego rozdziału.
W pewnym momencie moje serce stanęło, żeby zaraz ze zgrozą przyspieszyć. Pisarka świetnie ukryła motywy i prawdę jaką bardzo trudno się domyślić. Świetnie zwodziła czytelnika sprawami inspektora, które jak myślałam miały na celu zmylić nas od śledztwa. W tej części mamy troszkę zmian w personelu, chodź by postać sierżant Summer Winter. Z początku jej nie polubiłam, lecz z czasem i biegiem historii zmieniłam o niej zdanie.
Trzecia część przygód inspektora już na mnie czeka i z niecierpliwością już po nią sięgam 😍
A ja was gorąco zachęcam do przeczytania ♥️ Polecam czytać po kolei tak abyście nie czuli, że coś wam umyka 😘
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2021-09-01
Dominika Witos
Mroczna przeszłość powraca zawsze w najmniej oczekiwanym momencie. Lipiec 2013 roku. Inspektor David Redfern otrzymuje wezwanie do akcji udaremnienia...
Podczas remontu boiska szkolnego w Ripley zostają odnalezione zwłoki nastolatki. Pierwsze oględziny wskazują, że brutalnego morderstwa dokonano ponad dekadę...