Richie Blakemore słynie z psychopatycznych działań oraz igrania ze śmiercią. Mogłoby się wydawać, że nie ma na świecie osoby, która kochałaby ryzyko tak mocno jak on. Gdy ojciec wydaje mu polecenie znalezienia i zabicia Nadii Petrovej, Richie zaczyna podejrzewać, że to nie jest zwykłe zlecenie. Okazuje się bowiem, że Ona także ma swój cel – pozbyć się całej rodziny Blakemore. Dochodzi do starcia między ludźmi, którzy nie boją się śmierci i są w stanie wiele zaryzykować dla smaku adrenaliny. Początkowo łatwe zadanie bardzo się komplikuje, a wzajemne pożądanie nie polepsza sytuacji tych dwojga. Czy miłość do niebezpieczeństwa może sprawić, że wrogowie spojrzą na siebie inaczej?
Czwarta część serii 'Blakemore Family'. Tym razem bliżej poznajemy brutalnego i bezwzględnego egzekutora rodziny Blakemore - Richiego. Czekałam na jego historię, bo wiedziałam, że będzie ona pełna wrażeń i emocji.
On nieobliczalny, nieomylny, pozbawiony skrupułów egzekutor. Ona zabójczyni na zlecenie, która napędza się chęcią zemsty. Takie zestawienie było moim zdaniem strzałem w 10! Ich relacja wręcz iskrzyła, a chemia i namiętność były namacalne. Dwa silne charaktery, dwie niezwykle mocne osobowości, które połączyła chęć zemsty i wspólny wróg. Początkowo każde z nich chce zrealizować swoje zadanie, jednak nieustanie coś ich do siebie ciągnie. Bawią się w kotka i myszkę, a chęć mordu przeplata się z namiętnością.
'Richie' to książka pełna akcji i emocji. Nie brakuje w niej porwań, ucieczek, tortur, strzelanin czy morderstw. Niebezpieczeństwo, zagrożenie i trudna przeszłość przeplatają się z chwilami pełnymi namiętności, pasji i uniesień. Pokazuje również jak wielką siłą jest siła więzów rodzinnych. Gwarantuje, że nie będziecie się nudzić nawet przez chwilę.
Osobiście z przyjemnością sięgam po książki autorstwa Kingi Litkowiec. Od dawna lubię jej pióro i jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Tym razem również stanęła na wysokości zadania. 'Richie' to naprawdę dobra książka, od której ciężko się oderwać. Trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej strony. Bardzo mi się podobała i pochłonęłam ją w jeden dzień.
'Blakemore Family' to jedna z moich ulubionych serii. Już czekam na kolejne części i wiem, że z przyjemnością będę wracała do całości niejednokrotnie.
Gorąco polecam sięgnąć po tę książkę. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie będziecie żałować.
Dziękuję Autorce i Wydawnictwu za możliwość objęcia tej historii patronatem. 🖤
Data wydania: 2023-10-20
zaczytanaEdyta
Katherine nie jest zwykłą kobietą. Jako córka Jordana Blakemore'a od najmłodszych lat musi radzić sobie sama i udowadniać, że nie odstaje od braci. Dzięki...
W życiu każdego człowieka od czasu do czasu pojawia się jakiś kryzys. W moim od czasu do czasu kryzys odchodzi. Na jakieś dwa dni. Hayley Clark jest...