Super propozycja słoneczne popołudnie z książką – „Ring”.
Ona – Alice, piękna i silna młoda kobieta, której życie z pozoru wyglądało jak egzystencja przeciętnego człowieka, ale już nie raz zmieniło się w mgnieniu oka o sto osiemdziesiąt stopni. Kontrola dawała jej stabilizację i poczucie bezpieczeństwa. Jednak ciągle z tyłu głowy dręczyły ją myśli o zbliżającej się życiowej rewolucji, która zawsze w końcu miała miejsce.
On – Caster, przystojny sportowiec, w gruncie rzeczy zadowolony ze swojego życia macho, nieco porywczy, świadomy swojej wartości facet otoczony napalonymi kobietami. Z autopsji dobrze wiedział, że życie to walka o przetrwanie. Ring to jego świat, tutaj się liczył i tutaj rządził.
Alice i Cartera poznajemy, gdy spotyka ich to samo życiowe doświadczenie – zdrada. Każde z nich przeżywa to inaczej, każde ma inne przemyślenia i podejmuje różne osobiste życiowe decyzje, które skutkują tym, że w pewnym momencie ich drogi się przecinają. A potem jeszcze raz i kolejny. Czy to przeznaczenie?
Życie bohaterów jest pełne tajemnic i niespodzianek. Autorka powoli odkrywa wszystkie karty. Ta opowieść jest barwna i kompletna.
„Ring” to lekka książka, dynamiczna, pełna zwrotów akcji historia o miłość i szczęściu w nieszczęściu. O tym, że w życiu, jak na ringu trzeba być dobrze przygotowanym, znać możliwości przeciwnika, być świadomym nadchodzących ciosów i potrafić je przyjąć na klatę. Wiedzieć, że można upaść na deski, ale też zostać zwycięzcą.
Polecam.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2021-06-16
Anna Biarda
Po koszmarnym postrzale Bruno Salt przestał istnieć, ale dzięki FBI narodził się jako nowy człowiek. Wszystko wskazuje na to, że plan federalnych się...
Dla Knoxa Storm Riders MC jest rodziną. Nie potrzebuje nikogo innego. Caroline to przeszłość i to taka, do której nie chce wracać. A jednak, kiedy dziewczyna...
– Moja siostra… – zacharczał, a na usta wypłynęła mu krew. – Chroń ją – wypowiedział te słowa tak cicho, że Carter nie wiedział, czy na pewno dobrze usłyszał.