Rodzina. Dla jednych to bardzo dużo, a dla drugich nic nie znaczy. W tej książce rodzina znaczy bardzo dużo. Aniela i jej dwaj bracia bardzo się kochają i dbają o siebie. Dlatego tak ciężko było im się rozdzielić i żyć z dala od siebie. Aniela miała możliwość wyjechania do braci, ale miała sporo powodów, by zostać w kraju. Czy to była dobra decyzja, że została? A może życie jej i jej potomków było by całkiem inne za granicą? Teraz można sobie gdybać. Jednak Aniela rodzinę kochała i była w stanie dla swoich ukochanych dużo zrobić i znieść. Kilka pokoleń później poznajemy między innymi Wiktorię i Annę. Potomkinie Anieli. One mają możliwość poznania rodziny w Anglii. Dowiadują się tam o swoich przodkach ciekawych rzeczy. Wyjaśniają się różne tajemnice rodzinne i nie tylko. Ale Anna jednocześnie trafia na pewnego przystojniaka, któremu ona również zawraca w głowie. A on chce pomimo zauroczenia nią wysłać ją z powrotem do Polski. Tylko dlaczego? Dlaczego aż iskrzy pomiędzy nimi od namiętności, a jednocześnie oboje walczą ze sobą? I co łączy ów mężczyznę z jej nową rodziną? Zdradzę Wam jeszcze, że Anna walczy tutaj jeszcze o spełnienie swoich marzeń. Z zamiłowania jest malarką. A marzy się jej wystawa z jej pracami. Walczy o to zawzięcie, ale czy zrealizuje to marzenie? W kim będzie miała tak naprawdę wsparcie, a w kim wrogów? Jak wpłynie na całą polską rodzinę Anny wiadomość o rodzinie w Anglii? Czy wszyscy będą zadowoleni z powiększonej rodziny? Co tutaj się jeszcze wydarzy i jakie tajemnice wypłyną na światło dzienne? Naprawdę sami musicie przeczytać tę wciągającą historię. Serio mówię Wam, że wciągnęła mnie ta historia od pierwszych stron. Książkę przeczytałam w dwa dni, gdzie ostatnio męczyłam inną, o połowę cieńszą ponad tydzień. Te przeskoki w czasie - raz przeszłość i wiadomości o Anieli i jej rodzinie, a raz teraźniejszość i dalsze pokolenia, w których jest Anna. No mówię Wam, świetna lektura, podczas której nie raz krew mi przyspieszała :) Do tego zawiłości losowe tej całej rodziny oraz ich kolejnych pokoleń. Takie powolne odkrywanie wszystkich kart. Super się to czyta. Autorka pokazuje tutaj jeszcze jeden ważny prawdziwy fakt - że niezwykła uroda u kobiet może przynieść sporo korzyści, ale może być też powodem wielu nieszczęść czy wręcz dramatu. Zatem kto jeszcze nie czytał tej książki, niech koniecznie to nadrobi, a ja czekam niecierpliwie na część 2. Muszę poznać dalsze losy tych bohaterów. Zresztą kibicuję Annie we wszystkich jej marzeniach i pragnieniach - w końcu to moja imenniczka, więc to mnie do tego zobowiązuje :)
Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2025-03-05