‼️RECENZJA PATRONACKA‼️
,,Przez tyle lat cierpiałam; myślałam, że straciłam wszystko, a kiedy od nowa zebrałam się do kupy i odbudowałam swój roztrzaskany świat, on wraca do mojego życia, jak gdyby nic się nie stało”
🤍💙🤍💙
Kochani minął już tydzień od premiery debiutanckiej powieści Justyny Wnuk. Dziś przychodzę do was z recenzją drugiej części tej dylogii, czyli ,,Sabatia. Odrodzenie”.
🤍Jest to bezpośrednia kontynuacja książki ,,Sabatia. Zemsta” jednak stanowi jej rozwinięcie i to takie doładowane akcją i emocjami💙💪.
💙W tej części ujawnia się wiele sekretów, które mocno rozkręcają całą akcję, ale które również doprowadzają do frustracji.
🤍Ta książka nadaje tempo tak, że czyta się ją jednym tchem. Narracja prowadzona naprzemiennie między Zaharą a Tobiasem stanowi fajne urozmaicenie i pozwala nam lepiej poznać obu bohaterów.
💙Tym razem nie ma już siedemnastoletniej Zahary jednak jej ukochany stara się odzyskać tę dziewczynę. Wydobyć z lodowatej królowej to, kim była kiedyś.
🤍Oczywiście prowadzi to do niejednego dramatu, a nasza bohaterka jak już zdążyłam, się przekonać jest charakterna i nieustępliwa.
💙W końcu skrzywdzona kobieta nie zapomina łatwo.
🤍Podsumowując mamy tu dobrą historię miłosną w mafijnym świecie, gdzie przecież nie ma miejsca na czułości, a jednak nasi bohaterowie odnajdują w sobie uczucia.
💙Zdrada i kryjąca się za nią prawda. Ból, który Zahara znów była zmuszona na siebie przyjąć.
🤍Ta część była pełna sprzecznych emocji. Wydarzyło się tyle złego, a jednak zakończenie można po części uznać za dobre.
💙Powiem także, że w tej książce widać jak autorka się rozkręca.
🤍Uwielbiam też sam epilog tej historii. Nic wam oczywiście nie zdradzę, powiem jednak, że warto czekać do końca 😉🤍.
Gorąco polecam.
🤍💙🤍💙
Współpraca reklamowa z @wydawnictwo_amare .
Dziękuję @justyna_wnuk_autor za zaufanie 💙.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2023-01-25
za_czytamm
W tym meczu stawką będzie… miłość Aida Manzano, młoda pisarka z Barcelony, nie kryje swojej niechęci do piłki nożnej. Mimo to daje się namówić przyjaciółce...
Mija kilka miesięcy od dnia, kiedy Tayla musiała dokonać trudnego wyboru. Nieoczekiwanie otrzymuje kolejny druzgoczący cios. Za namową przyjaciółki wyjeżdża...