Dziś przychodzę do was z recenzją jednej z najgłośniejszych tegorocznych premier – "Śladem fal" Hanny Cygler! To tom pierwszy sagi "Rodzina Duszów", a ja jestem nią absolutnie zachwycona! ❤️👇
🔥 Nowa saga rodzinna, która was wchłonie!
📖 O CZYM JEST TA KSIĄŻKA?
To opowieść o rodzinie Duszów,którzy tuż po wojnie opuszczają swoją rodzinną wieś i wyruszają na północ, by w nadmorskiej Łebie zacząć wszystko od nowa 🌊 Przenosimy się w czasy powojenne, gdzie każdy dzień to walka o przetrwanie, ale też nadzieja na lepsze jutro.
Poznajemy:
➡️Elżbietę – ambitną przyszłą lekarkę, która walczy o swoją szansę 🧑⚕️
➡️Irenę – która przekonuje się, jak miłość może stać się pułapką 💔
➡️Gabrysię – zbuntowaną indywidualistkę, która nie daje się wtłoczyć w ramy ✊
➡️Tadeusza – ojca, który wierzy w lepszy świat, choć rzeczywistość często go rozczarowuje 👨👧👦
To była przepiękna,wielopokoleniowa opowieść, która momentami ściskała za gardło, a momentami dodawała otuchy! 🤗 Autorka w niesamowity sposób oddała ducha powojennych czasów – te niepewność, trudne wybory, ale i siłę ludzkiej natury, która potrafi podnieść się nawet po największych tragediach 💫
Bohaterowie są tak autentyczni, że czułam, jakbym stała obok nich i przeżywała ich rozterki. Szczególnie postacie kobiet – silnych, zmuszonych do przedwczesnego dorastania, ale niepoddających się – zapadną mi w pamięć na długo. To też opowieść o domu, budowanym od podstaw, i o tym, jak przeszłość wpływa na nasze życie 🏠
Polecam ją wam z całego serca! ❤️ To idealna propozycja dla miłośniczek sag rodzinnych, historii z duszą i tych, którzy lubią zatopić się w lekturze na długie godziny. Czas czytania to około 5,5 godziny, ale zapewniam – nie będziecie mogli się oderwać! ⏳
Daję jej 9/10 🌟 i nie mogę doczekać się kolejnego tomu!
Polecam!
BRUNETTE BOOKS
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-08-20
brunetkabooksrec
Co się stanie, kiedy spotkają się dwie kobiety, które w zwykłych okolicznościach nigdy by się nie poznały? Joy Makeba mieszka w Pretorii w Republice Południowej...
Początek nowego milenium ma oznaczać dla Zosi i Witka Halmanów nowe życie. Marzenia o spokoju i stabilizacji wkrótce okazują się nierealne. Trzeba stawią...