Okładka książki - Samotne serca

Samotne serca

Tom 4 cyklu Jessica Shaw

"Samotne serca" to czwarty tom z detektyw Jessica Shaw, która jest prywatną detektyw specjalizującą się w odnajdywaniu zaginionych.
Nie stroniąca od dobrej whisky detektywka przyjmuje swoje kolejne zlecenie, które powinno zająć jej "chwilę".
Uwielbia odnajdywanie ludzi bardziej niż śledzenie niewiernych mężów.
Christine Ryan zleca odszukanie przyjaciółki z dzieciństwa Veronikę Lowe. Zaginęła w tajemniczych okolicznościach ponad piętnaście lat temu, po urodzeniu dziecka, którego ojcem był osadzony w celi śmierci seryjny morderca Travis Dean Ford.
Wdowa po Fordzie zostaje zamordowana w ten sam sposób co jego ofiary.
Obie kobiety należały do Klubu Samotnych Serc zrzeszającego kobiety chcące korespondować z osadzonymi.
Kto poluje na "samotne serca" ?
Czy Veronika i jej córka żyją?
Czy ktoś czai się na naszą panią detektyw?

Jessice Shaw polubiłam ponad dwa lata temu i z niecierpliwością czekam na kolejne jej śledztwa . Bardzo przyjemna, miła, młoda osoba z głową na karku.
Fabuła bardzo dobrze przemyślana, bez zawiłości i niepotrzebnych wtrąceń. Bardzo ciekawa zagadka do rozwiązania. Chęć poznania prawdy była tak wielka, że odłożenie książki było bardzo ciężkie. Uwielbiam w książkach tajemnice, wspólna przyjemność ich odkrywania jest jeszcze wieksza.
Tytuł adekwatny do fabuły, przekonacie się sami.
Z niecierpliwością czekam na dalsze losy detektywi Jessici Shaw.

Informacje dodatkowe o Samotne serca:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2022-09-14
Tytuł oryginału: Lonely Hearts
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Samotne serca

Kup książkę Samotne serca

We mgle
Lisa Gray0
Okładka ksiązki - We mgle

Zaginieni dzielą się na martwych i na tych, którzy nie chcą zostać znalezieni. A także na tych, którzy nawet nie wiedzą, że zaginęli. Jessica Shaw, prywatna...

Bez powrotu
Lisa Gray0
Okładka ksiązki - Bez powrotu

Bywa tak, że morderca nie czuje wyrzutów sumienia. Wtedy rachunek musi zapłacić ktoś inny. Jessica Shaw, porywcza, nieustraszona detektywka znana czytelnikom...