Jestem największą fanką duetu Christina Lauren. W związku z tym, nie mogłam nie sięgnąć po książkę jednej z autorek. Odliczałam dni, kiedy będę mogła zatopić się w lekturze.
Dziennikarka śledcza Georgia Ross jest przytłoczona pracą nad artykułem, od którego zależy jej dalsza kariera, w dodatku po odwołaniu lotu czeka ją noc na lotnisku. Gdy spotyka starszego brata przyjaciółki z dzieciństwa, a ten proponuje pomoc, Gigi zaczyna myśleć, że jej los się odmienił.
Alec Kim jest przystojny, skromny i życzliwy. Gigi, po licznych bolesnych zawodach miłosnych, zdążyła już zapomnieć, że tacy mężczyźni istnieją na świecie. Wieczorne spotkanie i spędzona z nim namiętna noc bez zobowiązań wydają się darem losu – do chwili, gdy Gigi uświadamia sobie, że kojarzy mężczyznę nie tylko z dziecięcych wspomnień.
Uczucie Gigi i Aleca rozkwita, a oni muszą stawić czoła nowej rzeczywistości. Karierom, którym oboje poświęcili wiele wysiłku, zagraża międzynarodowy skandal.
Ivy Owens stworzyła niesamowitą historię, oparta na skomplikowanej relacji Georgi i Aleca. Zarówno ona jak i on wiele ryzykują. Gigi to ambitna dziennikarka śledcza. Alexander to wschodząca gwiazda filmowa i dodatkowo - jakby było mało - pierwsza miłość nastoletniej Georgi. Uczucie i pożądanie wybucha bardzo szybko i w przyspieszonym tempie wywraca ich życie do góry nogami. Nic dziwnego, że 'Scandalized' została okrzyknięta najpikantniejszym romansem tego roku. Dla siebie muszą poświęcić i zaryzykować bardzo wiele. Tylko czy zakochani chcą walczyć o tę miłość? Wszystkiego dowiecie się z lektury, do której najszczerzej zachęcam.
Cała powieść utrzymana w wyjątkowej pikantnej, seksownej i uroczej atmosferze. Całość czyta się z wypiekami na twarzy i chce się więcej i więcej. Najgorszy moment w książce to ten, w którym uświadomiłam sobie, że to już koniec. Z przyjemnością wróciłabym do pierwszej strony i przeżyła wszystko jeszcze raz.
Ciekawe postacie, intrygująca fabuła i klimat, to wszystko sprawia, że nie łatwo zapomnieć o Gigi i Alecu.
Zlosnica_czyta
Wydawnictwo: Agora