Okładka książki - Serce w bliznach patronujemy

Serce w bliznach

,,Serce w bliznach" to książka, która pokazuje, jak próżni jesteśmy w odniesieniu do innych ludzi!

Filip to były strażak, któremu los zabrał to, co jest najcenniejsze dla niego -możliwość pracy w zawodzie, naznaczając trwale bliznami wewnątrz i na zewnątrz.

Anita to dorosła kobieta, która pomimo swych lat w dalszym ciągu chowana jest w złotej klatce, do której klucz ma tylko ojciec.

Czy dwa tak różne światy, mogą się połączyć w jeden? Czy Anita będzie na tyle odważna, by sprzeciwić się ojcu? Tego wam nie zdradzę, ale koniecznie zajrzyjcie do książki, by znaleźć odpowiedzi na pytania!

,, Serce w bliznach" to pełnowartościowa książka, w której autorka ukryła prawdę o ludzkiej naturze! Relacja Anity i Filipa od samego początku książki nie jest łatwa, na pierwszy rzut oka widać wrogość między tą dwójką, a każde ich spotkanie utwierdza, że rozmowa nie wychodzi im najlepiej, lecz gdzieś pomiędzy nimi widać iskry, lecz ja wam nie zdradzę, czy wybuch nastąpi! 😅

Autorka mocno akcentuje to, w jaki sposób postrzegamy innych ludzi i jak bardzo liczy się dla nas wygląd zewnętrzny, a nie wnętrze człowieka! Blizny, którymi są naznaczeni ludzie, odbieramy jako skazę, pomimo że o empatii mówi się cały czas, to w momencie zobaczenia człowieka z bliznami nie postrzegamy jego jako osoby, która może posiadać piękne wnętrze, lecz patrzymy na nią przez pryzmat wyglądu!

Samotność interpretujemy różnie, zazwyczaj jest to osoba, która siedzi w czterech ścianach i nie ma się do kogo odezwać, lecz autorka pokazała tę drugą stronę samotności, pomimo rodziny, samotność może uderzyć ze zdwojoną siłą, a my jako osoby postronne nie widzimy tego, że ktoś krzyczy, woła, by być zauważonym!

Ważnym punktem w książce jest prowadzenie fundacji, nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, jakie ograniczenia mają tego typu organizacje, w których brakuje środków na utrzymanie, natomiast ilość osób, proszących o pomoc jest wielka!

Nie jest moja to pierwsza książka autorki I powiem wam szczerze, że w każdej jest głębia, którą autorka w bardzo fajny sposób wyciąga na powierzchnię! ,, Serce w bliznach" to pozycja obowiązkowa dla każdego bez kategorii wiekowej! Wielkim zaskoczeniem dla mnie było zakończenie książki, gdzie gdzieś z tyłu głowy Miałam uformowane zakończenie natomiast autorka, przetarła schematy i poszła inną drogą! Polecam z czystego serca!

Informacje dodatkowe o Serce w bliznach:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2022-08-08
Tytuł oryginału: Serce w bliznach
Język oryginału: Polski
Dodał/a opinię: Marta Wiczuk

Zobacz opinie o książce Serce w bliznach

Kup książkę Serce w bliznach

Układanka. Teoria gier
Natalia Nowak-Lewandowska0
Okładka ksiązki - Układanka. Teoria gier

Obojętność i pasja, lojalność i zdrada, miłość i morderstwo - to wszystko znajdziecie w Układance. Natalia Nowak-Lewandowska udowodniła, że w pisaniu...

Pionki. Teoria gier
Natalia Nowak-Lewandowska0
Okładka ksiązki - Pionki. Teoria gier

Gra toczy się dalej. Bohaterowie Układanki powracają. Tym razem dziennikarka Julianna Różańska oraz jej brat Jakub będą musieli rozwikłać sprawę zaginięcia...