Okładka książki - Seria o Medei Steinbart (Tom 3). Medea z Wyspy Błogosławionych

Seria o Medei Steinbart (Tom 3). Medea z Wyspy Błogosławionych

💚Czas powojenny jest bardzo trudnym czasem,który przynosi nie tylko stratę najbliższych,ale również utratę życia bądź walkę o nie.Nasza bohaterka musi stawić czoła narastającym kłopotom,by zawalczyć o rodzinę i pokazać swoją siłę,bo inni na nią liczą.

💚Powieść jest trudnym obrazem wojny i skutków jej. Czas wielkich zmian oraz podejmowaniu trudnych decyzji w życiu. Można starać zapomnieć się o przeszłości,lecz ona nigdy o nas nie zapomni.Szczególnie osoby,których nie dano nam poznać.

💚Postać Madei pokazuje siłę kobietę i jej ogromną przemianę przez lata.Ze strachliwej kobiety zmienia się w kobietę pewną siebie,która myśli o dobru innych i swojej rodziny.Los jej nie oszczędza,zabierając bliskie osoby,lecz ona trwa i dąży do uszczęśliwienia swoich najbliższych.
Madea to także symbol wytrwałości,oddania oraz miłości.Jej osoba przedstawia walkę w bardzo trudnych czasach,które wyniszczało społeczeństwo po wojnie.

💚To wspaniała kontynuacja losów bohaterki i osób spotkanych na jej drodze.Obraz jej życia jest gwarancją na to,że trzeba iść na przód i czasem pozwolić komuś odejść,by zamknąć miniony etap swego życia.

💚Jest lekturą dla osób kochających powojenne historie oraz każdego lubiącego dobrà literaturę.
Gorąco polecam

Informacje dodatkowe o Seria o Medei Steinbart (Tom 3). Medea z Wyspy Błogosławionych:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2024-09-25
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Proza literacka

Zobacz opinie o książce Seria o Medei Steinbart (Tom 3). Medea z Wyspy Błogosławionych

Kup książkę Seria o Medei Steinbart (Tom 3). Medea z Wyspy Błogosławionych

Narzeczone Chopina
Magda Knedler0
Okładka ksiązki - Narzeczone Chopina

Tęsknił, uwodził, porzucał. Czy geniusz potrafi kochać? Fryderyk Chopin – blady, chudy, z charakterystycznym nosem, ale ma w sobie coś, co sprawia...

Pewnego razu w Wenecji
Magda Knedler0
Okładka ksiązki - Pewnego razu w Wenecji

Wakacje, miłość i najpiękniejsze miasto świata Ania i Janek mieszkają ze sobą już od jakiegoś czasu. Mimo uczucia, jakim się darzą, Janka zaczyna fascynować...

Opad
Opad