W zasadzie nie czytam romansów, chociaż zdarza się, ale bardzo rzadko. Tym razem dostałam miks kryminału i romansu.
Rzeszów. Alicja pracuje jako przedszkolanka. Pewnego razu wybiera się z przyjaciółką do klubu, gdzie poznaje Leona. Ten, zwany przez kumpli Di, pracuje jako policjant. Akurat prowadzi śledztwo w sprawie, która na pierwszy rzut oka wydaje się być samobójstwem, a z czasem okazuje się być zabójstwem. To dopiero początek pewnego procederu, a ludzie z tym powiązani zostają nadal nieuchwytni. Alicja staje się Leonowi coraz bliższa. Kiedy ona wpada w poważne kłopoty, on rusza jej na ratunek.
Wątek sensacyjno- kryminalny rozgościł się tu na tyle, że mogła z tego z powodzeniem powstać powieść kryminalna. Jest potencjał. Nawet bez tego romantycznego wątku, a jeśli już musiał być, to mógł być napisany inaczej. Według mnie oczywiście. Czasem mniej znaczy więcej.
Całość przedstawiona jest w narracji pierwszoosobowej, tak więc poznajemy tę historię z perspektywy tajemniczego Ghosta, Alicji i Leona. Na szczęście każdy rozdział informuje czytelnika kto jest narratorem danego.
Książkę czytało mi się dość dobrze, nawet jeśli wiedziałam kto jest kim I co się za tym kryje, to ciekawa byłam zakończenia. Może kiedyś autorka pokusi się o napisanie typowego rasowego kryminału.
Jeśli lubicie połączenie romansu z kryminałem, ta książka powinna wam się spodobać.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2025-10-13
Euka
Nikt się nie spodziewał, że Chad Kennedy ukrywa przed światem i przyjaciółmi… żonę i dziecko. Kiedy jego sekret wychodzi na jaw, w kręgu Digital...
Nad Miastem Aniołów zawisły czarne chmury. Zagrożona jest kariera jednego z członków Digital Fortress, a być może i całego zespołu. Dave Dunning nie narzeka...