W zasadzie nie czytam romansów, chociaż zdarza się, ale bardzo rzadko. Tym razem dostałam miks kryminału i romansu.
Rzeszów. Alicja pracuje jako przedszkolanka. Pewnego razu wybiera się z przyjaciółką do klubu, gdzie poznaje Leona. Ten, zwany przez kumpli Di, pracuje jako policjant. Akurat prowadzi śledztwo w sprawie, która na pierwszy rzut oka wydaje się być samobójstwem, a z czasem okazuje się być zabójstwem. To dopiero początek pewnego procederu, a ludzie z tym powiązani zostają nadal nieuchwytni. Alicja staje się Leonowi coraz bliższa. Kiedy ona wpada w poważne kłopoty, on rusza jej na ratunek.
Wątek sensacyjno- kryminalny rozgościł się tu na tyle, że mogła z tego z powodzeniem powstać powieść kryminalna. Jest potencjał. Nawet bez tego romantycznego wątku, a jeśli już musiał być, to mógł być napisany inaczej. Według mnie oczywiście. Czasem mniej znaczy więcej.
Całość przedstawiona jest w narracji pierwszoosobowej, tak więc poznajemy tę historię z perspektywy tajemniczego Ghosta, Alicji i Leona. Na szczęście każdy rozdział informuje czytelnika kto jest narratorem danego.
Książkę czytało mi się dość dobrze, nawet jeśli wiedziałam kto jest kim I co się za tym kryje, to ciekawa byłam zakończenia. Może kiedyś autorka pokusi się o napisanie typowego rasowego kryminału.
Jeśli lubicie połączenie romansu z kryminałem, ta książka powinna wam się spodobać.
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2025-10-13
Euka
Hayley Toole, jak każda młoda dziewczyna, ma swoje marzenia, na które odkłada każdy cent. Jednak jedna szalona impreza, na której poznaje przystojnego...
Nikt się nie spodziewał, że Chad Kennedy ukrywa przed światem i przyjaciółmi… żonę i dziecko. Kiedy jego sekret wychodzi na jaw, w kręgu Digital...