Okładka książki - Siódme życzenie

Siódme życzenie

💫 ”ꜱɪóᴅᴍᴇ żʏᴄᴢᴇɴɪᴇ” ᴍᴀʀᴄɪɴ ᴍᴏʀᴛᴋᴀ 💫

Humor, przygoda i emocje – finał, na który czekali wszyscy fani Mortki!

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Nigdy nawet nie przypuszczałam, że tak bardzo spodoba mi się ta seria. Nie sądziłam, że tak bardzo zżyję się z bohaterami i będę aż tak przeżywać ich przygody. „Drużyna do zadań specjalnych” to absolutny must read dla fanów tej serii!

„Siódme życzenie” to siódmy część Przygód Drużyny do Zadań Specjalnych. Autor zaprasza nas do nowego miejsca w Dolinie. Król Rodryk Odnaleziony ma wątpliwości. Wysyła Kociołka, by poszukał odpowiedzi w księgach zgromadzonych w Wieżycy. Edmund i jego kompania ruszają w drogę.

Dla naszych bohaterów nawet wyprawa do biblioteki może okazać się największą przygodą!

Autor skomponował wydarzenia w taki sposób, że po prostu nie mogłam odłożyć tej książki na półkę dopóki nie dowiedziałam się, w jaki sposób potoczą się losy bohaterów. To było silniejsze ode mnie. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że kompletnie nie spodziewałam się tego, w jaki sposób potoczy się dalsza akcja, co było miłym zaskoczeniem. Kolejny raz bohaterowie dostarczają czytelnikowi dużą dawkę humoru i barwnych dialogów, które nie nudzą.

Uwielbiam takie serie, w których kolejne tomy pokazują jak rozwijają się charaktery poszczególnych bohaterów, a dodatkowo zapewniają zapierającą dech w piersiach dawkę rozrywki, która sprawia, że nigdy nie chciałoby się takiej książki kończyć.  Z  pewnością przeczytanie tych książek nie jest czasem straconym.

Dobrze wykreowani bohaterowie, których nie sposób nie lubić. Świetna powieść fantasy, którą serdecznie wam polecam!

Informacje dodatkowe o Siódme życzenie:

Wydawnictwo: Sine Qua Non
Data wydania: 2025-11-12
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: fantasy

Zobacz opinie o książce Siódme życzenie

Kup książkę Siódme życzenie

Totalne zasmoczenie
Marcin Mortka0
Okładka ksiązki - Totalne zasmoczenie

Miasto za Murem i smoki zawarły rozejm. Król Jacenty zobowiązał się, że jego rycerze przestaną najeżdżać Smoczą Puszczę, a w zamian za to smoki...

Miecz i kwiaty. Tom 1
Marcin Mortka0
Okładka ksiązki - Miecz i kwiaty. Tom 1

Przed śmiałkami z chrześcijańskiej Europy jeden cel – Ziemia Święta Mówią: w Ziemi Świętej klejnotów tyle, co kamieni. Powiadają też: wbity w ziemię...