Okładka książki - Siostra cienia

Siostra cienia

Tom 3 cyklu Siedem Sióstr

Zachwycająca jest opowieść o losach trzeciej z sióstr Star. Nie mogłam się od ksiażki oderwać i pochłonęłam ją mega szybko. To naprawdę ciekawa, wciągająca i zarazem tajemnicza historia, którą czytałam z wielką przyjemnością. Autorka po mistrzowsku stworzyła tę powieść.

Główna bohaterka to Star, która całe życie stoi w cieniu siostry Cece. Dla swojej "bliźniaczki" dziewczyna zrezygnowała z wymarzonej uczelni i przeprowadziła się do Londynu. Śmierć ukochanego adopcyjnego ojca wywarła na kobiecie ogromny wpływ. W tajemnicy postanawia wykorzystać wskazówki Pa Salta i odszukać miejsce, które one wskazują.
Przypadkiem dociera do małego antykwariatu, którego właścicielem jest wielki miłośnik książek Orlando. Zatrudnia on Star, która pomaga nu prowadzić antykwariat. Dziewczyna pomaga swojemu szefowi nie tylko w Londyńskim sklepie ale również opiekuje się jego siostrzeńcami. Poznaje również jego mrukliwego brata.
Kobieta coraz bardziej usamodzielnia się i zaczyna przeciwstawiać się siostrze. W odnalezionych w antykwariacie starych dziennikach poznaje historię swojej rodziny. Na swojej drodze spotyka również miłość.
   Uważana przez wszystkich za niesmiałą, Star otworzyła się jak kwiat i zaczęła wreszcie żyć tak jak chciała. Polecam, bo książka jest warta przeczytania i nie możnasię przy niej nudzić.

Informacje dodatkowe o Siostra cienia:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2018-01-31
Tytuł oryginału: The Shadow Sister
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Marzena Rączkowska, Maria Pstrągowska
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Zobacz opinie o książce Siostra cienia

Kup książkę Siostra cienia

Oczywiście my, ludzie, jesteśmy tacy sami jak nasiona(...) Jeśli mamy słońce, deszcz... i miłość, niczego więcej nam nie potrzeba.

(...) rzeczy prawdziwie wartościowe wydają owoce dopiero po jakimś czasie. A kiedy to się stanie, będziesz zadowolona, że wytrwałaś.

Więcej cytatów z tej książki

Róża północy
Lucinda Riley0
Okładka ksiązki - Róża północy

Orientalna piękność, dziedzic podupadłej fortuny i kobieta, która chce zabić ich miłość! Sędziwa Hinduska, Anahita Chaval, w dniu swoich setnych urodzin...

Dom orchidei
Lucinda Riley 0
Okładka ksiązki - Dom orchidei

Julia Forrester, słynna pianistka, zrozpaczona po śmierci męża i ukochanego syna, szuka spokoju na angielskiej prowincji. Jednak przewrotny los i przypadkowa...