Okładka książki - Siostra mojej siostry

Siostra mojej siostry

Inne wydania:

Spodobała mi się ta powieść, która jest przyjemna, lekka, z delikatnym wątkiem erotycznym. Przeczytałam ją w ekspresowym tempie. Nie znałam do tej pory pisarki, ale na pewno sięgnę po inne książki pani Frączyk. Pióro autorki jest lekkie, przystępne, zrozumiałe. Bohaterzy są wspaniale wykreowani a wielowątkowa fabuła powoduje, że akcja jest wartka, ciekawa i wciąga czytelnika.
Jest to realistyczna powieść przedstawiająca „walkę szczurów” w warszawskim studiu telewizyjnym, zetknięcie się wiejskiej dziewczyny z wielką metropolią, brutalność i dążenie po trupach do celu karierowiczów. Temat historii jest niezwykle interesujący: obłudna i cyniczna siostra kontra szczera, uczuciowa oraz prostolinijna dziewczyna z Bieszczad.
Hanka to biedna, skromna dziewczyna, ledwo wiążąca koniec z końcem. Żyje w małym domku w miejscowości, gdzie brak perspektyw. Jej życie się zmienia, gdy poznaje swoją siostrę przyrodnią Kaję. Dziewczyna jest sławną gwiazdą telewizyjną, rozpieszczoną i rozkapryszoną do granic możliwości. Warszawianka nie szanuje żadnych wartości i szasta pieniędzmi. Nawet, gdy przez intrygę koleżanki traci pracę, nie poddaje się tylko bezwzględnie wykorzystuje siostrę do odzyskania swojego wizerunku.
Początkowo Hania czuje się obco w Warszawie, ale gdy przypadkiem zostaje sekretarką w dziale sportowym, dziewczyna odnajduje w sobie wewnętrzną siłę i świetnie sobie radzi. Poznaje dwóch wspaniałych mężczyzn, którzy mocno namieszają w jej życiu.
Czy pobyt w metropolii spodoba się bohaterce, a może przyniesie jej tylko rozczarowanie? Co z życiem uczuciowym Hanny? Musicie przekonać się już sami. Mam nadzieję, że zaostrzyłam Wasz apetyt na przeczytanie tej książki. Uważam, że jest to fajna lektura na chłodny, długi wieczór.

Informacje dodatkowe o Siostra mojej siostry:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-03-12
ISBN: 978-83-7961-182-9
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Zobacz opinie o książce Siostra mojej siostry

Kup książkę Siostra mojej siostry

Alpejska Wigilia
Izabella Frączyk0
Okładka ksiązki - Alpejska Wigilia

OPOWIADANIE ŚWIĄTECZNE Dotychczasowe życie Zofii trudno uważać za udane. Nie ma dla kogo żyć i ostatnią rzeczą, na którą ma ochotę to samotne Boże Narodzenie...

Loteria życiowych szans
Izabella Frączyk0
Okładka ksiązki - Loteria życiowych szans

Po ślubie z Adamem Magda z optymizmem spogląda w przyszłość. Wraz ze stabilizacją w życiu osobistym oraz wyjściem na finansową prostą snuje ambitne plany...