Kolejny debiut, który mam przyjemność patronować. Kiedy spojrzycie na okładkę to wydaje się że ta historia będzie lekka i przyjemna. Powiem tak, że nie do końca to będzie prawda. Nie mniej jednak okładka jest piękna i dzięki niej pojedziemy do Włoch.
Nina po śmierci ukochanej mamy pragnie zmienić wszystko w swoim życiu. Jest jeszcze młodą kobietą i uznała, że czas wyruszyć zupełnie inna drogą. Sprowadza się do urokliwego włoskiego miasteczka, gdzie postanawia rozpocząć nowy etap w życiu.
Poznaje Tito, przystojnego barmana, który zawrócił jej w głowie. Nina też nie była mu obojętna, ale jego dotychczasowe życie nie pozwalało oddać się tym uczuciom bez reszty.
Nina poznaje także Filippo, sławnego włoskiego aktora, z którym niemal od początku złapała dobry kontakt. Z czasem zaczęli coś więcej do siebie czuć.
Dziewczyna jest rozdarta między Tito a Filippo. Czuje że zależy jej na ich obu. Czy można kochać dwóch mężczyzn jednocześnie? Jaką decyzję podejmie Nina?
Kiedy w końcu podejmuje decyzję, los zrzuca na nich bombę, w jednej chwili niszcząc wszystko.
To była świetna książka! ,, Skomplikowane Włochy" to niespieszna podróż, bo nie ma tutaj zawrotnej akcji. Agnieszka skupia się tu na uczuciach przede wszystkim Niny, choć poznajemy też punkt widzenia zainteresowanych nią mężczyzn. To taki wakacyjny wypad do Włoch, wakacyjna miłość i rozterki miłosne młodej kobiety. Na koniec Aga rzuciła taką bombę! Tak nie powinno się kończyć książek! Ja chce ciąg dalszy na już!
Nina to młodziutka i jeszcze nie doświadczona kobieta. Po zawodzie miłosnym była bardzo nieufna wobec mężczyzn. Dlatego Tito musiał odrobinkę się postarać, żeby dotrzeć do jej serduszka, które i tak ostatecznie zranił. Filippo miał trochę ułatwione zadanie, bo żadne z nich nie planowało romansować ze sobą. Uczucie przyszło niespodziewanie. Myślę że zaskoczyło ich oboje.
Na uwagę zasługują także opisy przyrody i miejsc, w których przebywają bohaterowie. Nigdy nie byłam we Włoszech, ale czytając tą książkę, czułam się jakbym tam była. Oczami wyobraźni to wszystko widziałam, wręcz czułam zapach wina, pizzy czy smak tych jogurtowych lodów.
,,Skomplikowane Włochy" to ciepła historia, która daje nadzieję na to, że po burzy wychodzi słońce. Po bolesnych chwilach przychodzi ukojenie i w końcu szczęście, które też do końca nie zawsze jest usłane różami. Nina będzie się miotać w poszukiwaniu tego szczęścia, jednak czy go odnajdzie? Hmmm Zapraszam do lektury.
Kończąc chcę Wam powiedzieć, że trafiłam na kolejną autorkę, która rozpoczyna swoją drogę pisarską. To naprawdę jest świetny początek. Pewnie niektórzy przyczepią się do tego czy owego, ja jednak uważam, że to jest świetny debiut. Gratuluję Aga!
Zrobiłaś pierwszy krok, teraz czekamy na drugi tom, bo tak skończyłaś ten, że mam ochotę Cię udusić!
Zatem Kochani czytajcie i poczujcie tą magiczną włoską atmosferę.
Dziękuję za zaufanie i możliwość wzięcia udziału w promocji.
Polecam
Wydawnictwo: Novae Res