Okładka książki - Słowiańska magia ziół. Obrzędy, bóstwa, demony i rośliny

Słowiańska magia ziół. Obrzędy, bóstwa, demony i rośliny

Magia, wiedza i… kobieca siła✨🌿

Długo szukałam książki, która nie tylko opowie o dawnych wierzeniach, ale wyczerpie temat podań, zabobonów i tego, do czego naprawdę używano roślin. I oto jest pochłonęłam ją w całości.

Nie będę ukrywać przy czytaniu kipiało we mnie od emocji. Jak bardzo trzeba było nienawidzić kobiet, by każdą mądrzejszą oskarżać o czary? Co drugie zioło miało „chronić przed czarownicami”, a przecież to one znały moc natury i potrafiły z niej korzystać. Kościół zrobił swoje strach zamienił wiedzę w herezję.

Ale wracając do samej książki merytoryka na najwyższym poziomie. 📚 Bibliografia? Sprawdzona, przejrzana i tak, wszystko się zgadza. Jedyny minus? Może grafiki momentami niedoprecyzowane ale to możne moja estetyka wewnętrzna ——ale to już kwestia indywidualna.

Czy warto? Dla każdego, kto chce poznać prawdziwą słowiańską magię absolutnie tak!🔥

Informacje dodatkowe o Słowiańska magia ziół. Obrzędy, bóstwa, demony i rośliny:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2025-03-20
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: Pozytywny_wolumi

Tagi: Rodzina i zdrowie Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty Umysł ciało duch

Zobacz opinie o książce Słowiańska magia ziół. Obrzędy, bóstwa, demony i rośliny

Kup książkę Słowiańska magia ziół. Obrzędy, bóstwa, demony i rośliny