Wszystko zaczyna się od jednego kroku. Musisz zdecydować, w którą stronę pójdziesz.
Laura i Emma w wypadku samochodowym zdobywają przyjaźń, dzięki której Laura poznaję autorkę bestselerowych powieści, a Emma zyskała miłośniczkę wypieków. Dzięki Emmie, Laura poznała Aleksandra który stał się kimś bardziej niż przyjaciel. PO wyjściu ze szpitala dziewczyny postanowiły przewartościować życie, tak Emma wzięła sie do dzieła i zaczęła pisać kolejną książkę, mimo sercowych perturbacji związanych z jej byłym mężem, Laura także próbuje zapomnieć o Hubercie...W trakcie powstaje marzenie o kawiarni z dobrą kawą i wypiekami. Czy ojciec Laury zaakceptuje jej życiowe wybory? Czy Hubert zdobędzie serce kobiety? Czy Emma odnajdzie spokój ducha? Jak zakończy sie ta powieść...
Dla nie których szczęście ma smak cynamonu i kawy.
gdybym miała okreslić tę powieść ( niestety nie jestem dobrą mentorką w tej dziedzinie powieści ), określiłabym mianem ; żyli długo aż do końca ;. Dla mnie prosta, lekka opowieść o ludziach którzy gdzieś wcześniej sie zagubili, mimo wypadku postanowili kuć żelazo póki gorące i spełniać swoje marzenia, pomimo iż życie nie rzuciło im pod nogi pasmo sukcesów, akceptacji w postaci ojca który widział dla córki wszystko ale nie kuchnia uważając za banalność tego zawodu. Za to Laura była stworzona do wypieków a dzięki miłości Aleksandra potrafiła parzyć kawę najlepszą na świecie. Miłość pokazuje wiele oblicz, tę bardziej bolesną doświadczyła Emma. Po rozwodzie z Markiem uważała że życie przestało mieć sens i smak, okulary jakie założyła przysłoniły wszelkie barwy. Dopiero potem jakby coś zrozumiała, jakby musiała poznać inną osobę by mogła zacząć zakopywać wspomnienia i zacząć żyć, mimo wszystko.
Miłość rodzi się w promieniach słońca.
Na długie wieczory ta powieść jest krótka, delikatna, posypana miękką puszystą bezą, bo nadzieja ma smak gorzkiej czekolady, jak wiara w lepsze jutro i dużo by wymieniać. Pozytywna, optymistyczna, prosta i krucha historia którą polecam w ramach relaksu, odpoczynku, na jesienne słoty.
Wydawnictwo: Najlepsze
Data wydania: 2025-05-06