Okładka książki - Śmierć kolekcjonera

Śmierć kolekcjonera

Tom 1 cyklu Elbląska seria

Pisarka przedstawia nam w ciekawy sposób zagadkę kryminalną, zabierając czytelnika w świat bezwzględnych i uzależnionych kolekcjonerów historycznych papierów wartościowych; animozji rodzinnych i wśród znajomych oraz pewnych układów.

W elbląskiej kamienicy wiele wskazuje na to, że samobójstwo popełniło starsze małżeństwo. Zaś w sąsiednich hotelu po pełnej emocji licytacji papierów wartościowych nastąpił tajemniczy zgon kolekcjonera i kogoś jeszcze… Policja stwierdza zabójstwo, prokurator pani Milena wraz z komisarzem Soroką dostrzegają szybko nietypowe aspekty tej sprawy.

Podobało mi się tutaj połączenie kryminału z wątkami obyczajowymi, wstawkami o prywacie bohaterów oraz ciekawymi powiązaniami między bohaterami, zeznaniami świadków oraz badaniem miejsc zbrodni „to właśnie niesamowite, że oni wszyscy się, mniej lub bardziej, ale jednak znali.”

Kim jest morderca? To nie będzie dla czytelnika takie oczywiste, mamy kilka mylnych tropów oraz ukrywanie fakty oraz prawdy, kłamstwa, awersję.

„To byli zwyczajni ludzie, a więc potencjalni mordercy. Mordercą zawsze okazuje się normalny człowiek.”

Tak więc, szczerze polecam ten tradycyjny w wydaniu kryminał fanom tego gatunku- dobra robota!

Informacje dodatkowe o Śmierć kolekcjonera:

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2016-04-13
ISBN: 978-83-7976-429-7
Dodał/a opinię: monalizka

Zobacz opinie o książce Śmierć kolekcjonera

Kup książkę Śmierć kolekcjonera

Czas na miłość, czas na śmierć
Agnieszka Pietrzyk0
Okładka ksiązki - Czas na miłość, czas na śmierć

Są polowania, w których to człowiek staje się ofiarą. Zora Radke nie miała łatwego życia. Pochodząca z rozbitej rodziny, trafiła do więzienia za...

Zaproszenie
Agnieszka Pietrzyk 0
Okładka ksiązki - Zaproszenie

Mówią, że piekło wybrukowano dobrymi chęciami. Nie kłamią. Prezes banku, Artur Martynow, otrzymuje zaproszenie na tajemnicze spotkanie. Przypuszcza, że...