Okładka książki - Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę

Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę

Tom 2 cyklu Miren Triggs

Javier Castillo powraca z kontynuacją swojej bestsellerowej powieści, przedstawiając czytelnikom dalsze losy dziennikarki śledczej Miren Triggs. W „Grze o duszę” autor ponownie zabiera nas w mroczny świat tajemnic i zaginięć, dostarczając emocjonującej lektury. Po przeczytaniu pierwszej części, od razu zabrałam się a jej kontynuacje,nie mogąc przestać czytać.

Główna bohaterka to Miren Triggs, młoda dziennikarka śledcza, będąca główną bohaterką powieści Javiera Castillo „Śnieżna dziewczyna”. Jej postać cechuje się determinacją i zaangażowaniem w odkrywanie prawdy, zwłaszcza w sprawach dotyczących zaginięć dzieci. W pierwszej części serii Miren angażuje się w poszukiwania trzyletniej Kiery Templeton, która zaginęła podczas parady z okazji Święta Dziękczynienia w 1998 roku. Pięć lat po tym wydarzeniu, gdy rodzice dziewczynki otrzymują tajemniczą kasetę wideo z nagraniem córki, Miren kontynuuje swoje śledztwo, starając się rozwikłać zagadkę jej zniknięcia.

W drugiej części serii, zatytułowanej „Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę”, Miren Triggs podejmuje kolejne wyzwanie, prowadząc śledztwo w sprawie innego zaginięcia sprzed lat. Jej postać jest ukazana jako osoba zmagająca się z własnymi demonami, co dodaje jej głębi i realizmu. Miren nie tylko stara się rozwikłać skomplikowane sprawy kryminalne, ale także mierzy się z osobistymi wyzwaniami, co czyni ją postacią wielowymiarową i intrygującą dla czytelników.

Autor zachowuje dynamiczny styl znany z poprzedniej części, jednak w „Grze o duszę” wprowadza głębszą analizę psychologiczną postaci. Narracja prowadzona jest w sposób płynny, z licznymi zwrotami akcji, które trzymają czytelnika w napięciu do ostatniej strony.

„Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę” to nie tylko wciągający kryminał, ale także refleksja nad ludzkimi słabościami i demonami, z którymi każdy z nas musi się zmierzyć. Książka z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom thrillerów psychologicznych oraz fanom pierwszej części.

Javier Castillo po raz kolejny udowadnia, że potrafi tworzyć intrygujące i głęboko poruszające historie. „Gra o duszę” to godna kontynuacja „Śnieżnej dziewczyny”, która zadowoli zarówno dotychczasowych fanów, jak i nowych czytelników poszukujących emocjonującej lektury.

Adaptacja pierwszej części serii została przeniesiona na ekran i jest dostępna na platformie Netflix od stycznia 2025 roku, co świadczy o popularności i uniwersalności historii z Miren Triggs w roli głównej. Ja po przeczytaniu tych dwóch części z wielką przyjemnością obejrzę serial i zobaczę czy ekranizacja dźwignęła pomysł autora.

Informacje dodatkowe o Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2025-02-05
ISBN: 978-83-08-08564-6
Tytuł oryginału: El juego del alma
Język oryginału: hiszpański

Kup książkę Śnieżna dziewczyna 2: Gra o duszę

Śnieżna dziewczyna
Javier Castillo0
Okładka ksiązki - Śnieżna dziewczyna

JEDYNYM SPOSOBEM NA ODKRYCIE PRAWDY JEST STAWIENIE CZOŁA WŁASNYM DEMONOM. Milion sprzedanych egzemplarzy i adaptacja Netflixa. Aaron i Grace Templeton...

Co się stało z Mirandą Huff?
Javier Castillo0
Okładka ksiązki - Co się stało z Mirandą Huff?

Hiszpański fenomen w końcu na polskim rynku! Genialny thriller psychologiczny, który zaskakuje niepowtarzalną fabułą. Widzę Cię. Gdy był już tak blisko...

Opad
Opad