Jeszcze więcej Donatelli i Legendy? Brzmi jak plan doskonały! Jesteście ciekawi, jaką grę tym razem wymyślili? A może macie ochotę poczuć odrobinę świątecznego klimatu?
Stephanie Garber powraca do magicznego świata Caravalu, tym razem z pięknie wydaną, świąteczną nowelką, która zachwyca zarówno treścią, jak i oprawą graficzną. "Spectacular" to urocza opowieść osadzona w uniwersum. Autorka ponownie udowadnia, że potrafi wprowadzić nas w baśniowy klimat pełen magii, romantyzmu i niespodzianek.
Wizualnie książka zachwyca od pierwszego spojrzenia – zdobiona okładka i grzbiet, piękne, baśniowe ilustracje oraz dołączona mapa przenoszą nas w świat pełen tajemnic i przygód. To wydanie jest prawdziwą ozdobą każdej biblioteczki i świetnym prezentem dla każdej sroczki, która uwielbia wyjątkowe wydania. Gdyby wszystkie książki były tak wydawane, kupowałabym dla samego zachwytu nad wydaniem. Co zrobić, nie da się walczyć z kupowaniem po okładce i zdobieniach.
Fabuła, choć jest krótka, to niezwykle urokliwa i pełna pozytywnej energii. Akcja skupia się na przygotowaniach do Wielkiego Święta – Scarlett Dragna planuje spektakularne widowisko, Donatella poszukuje idealnego prezentu, Julian zakochuje się w zieleni, a Legenda… on raczej nie jest fanem świąt, ale Tella wierzy, że magia może zmienić wszystko. Autorka świetnie oddaje klimat świąteczny, wplatając w narrację elementy magii, psotnych kulek śnieżnych, zatrutych cukierków i mechanicznych chłopców, co czyni opowieść jeszcze bardziej intrygującą i barwną. Magia świąt przeplata się z intrygami i tajemnicami, co nadaje książce wyjątkowe charakteru.
"Spectacular" to lektura lekka, przyjemna i idealna na spokojne popołudnie przed świętami. Garber zadbała o to, by całość była plastyczna i obrazowa, co pozwala czytelnikowi łatwo wczuć się w klimat i poczuć magię świąt. Wątek romantyczny, choć delikatny, dodaje historii uroku i sprawia, że czytanie staje się jeszcze bardziej angażujące. I choć nie jest to wyszukana historia, która zapiera dech w piersi, to jednak jest idealna na ten luźny, klimatyczny czas.
To, co wyróżnia tę nowelkę, to jej atmosfera – pełna ciepła, radości i odrobiny niepewności, czy wszystko potoczy się po myśli bohaterów. Autorka świetnie balansuje między lekką fabułą, a głębszym przesłaniem, przypominającym, że najważniejsze w święta to miłość, nadzieja i wspólne chwile. Fabuła głównie skupia się na romantycznym wątku, który mieliśmy przyjemność poznać w poprzednich tomach. Dla fanów Legendy i Donatelli, będzie to niezwykła możliwość powrotu i śledzenia ich losów.
Warto również podkreślić, że ilustracje i wizualne dodatki podkreślają wyjątkowość tego wydania, czyniąc je jeszcze bardziej atrakcyjnym. To idealna propozycja dla fanów serii, ale także dla tych, którzy dopiero chcą zanurzyć się w magicznym świecie Garber.
"Spectacular" to urocza, świąteczna perełka, która rozgrzeje serce każdego miłośnika magii i romantyzmu. Jeśli szukacie lekkiej, pełnej uroku lektury na święta, ta książka będzie strzałem w dziesiątkę. Nie zwlekajcie – sięgajcie po nią i zanurzcie się w magicznej atmosferze Caravalu!
Wydawnictwo: Poradnia K
Data wydania: 2024-10-23
natalia6202
Serce do ocalenia. Dług do spłacenia. Gra do wygrania! Znakomita, druga część Caravalu, który stał się światowym bestsellerem, uwielbianym przez YA także...
Scarlett i Tella całe życie spędziły na maleńkiej wyspie. Ich okrutny i wpływowy ojciec zaaranżował już dla Scarlett małżeństwo. Oznacza to, że jej tragiczny...