❄Po całym roku bieganiny i ogarniania swojego życia uświadamiamy sobie,że to koniec roku.Także bohaterowie tego doświadczają.
Połączenie histori kilku rodzin i osób łączący się w jedna wspólna całość pokazuje,że czas przed świetami może przynieść wiele emocjonujących i niezapomnianych chwil.
Problemy codzienne z dziećmi,czy niespełnione marzenia są zmartwieniami codziennego dnia.
Nie warto zamartwiać się z trudnej sytuacji,tylko działać,aby było lepiej.Sposób pozytywnego myślenia powoduje,że inaczej spojrzymy na świat i będziemy się cieszyć z małych rzeczy.
Powieść udawadnia,że życie potrafi zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie.
Siła miłości i pomocy do innym ludzi daje poczucie wartości i chęć do dalszego działania.To historia skłaniająca do refeksji nad naszym życiem.Jeden mały węzełek przyczynia się do szczęścia wielu osób.Potrzeba tylko wiary i chęci do zmian.
Książkę czyta się z zapartym tchem,by poznać tajemnice tytułowego „węzełka” i jego role w magiczną moc.
Odkrywanie całej historii jest emocjonujace i bardzo ciekawe.Przekonajcie się,że grudniowy czas może zmienić życie wielu ludzi-tylko trzeba otworzyć się na to,co oferuje nam los.
Sięgając po powieść poczujecie klimat świat i związanym z nim magicznym czasem.
Ja gorąco Wam polecam książkę
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-10-20
Barbara Dębska
Rok 1968. Marzenie młodziutkiej Kasi Skrockiej o wielkim świecie spełnia się. Dziewczyna załatwia w nielegalny sposób paszport i zaproszenie, by wyjechać...
Julka dostaje pismo z ośrodka pomocy społecznej, z małej miejscowości na Mazurach, z prośbą o zaopiekowanie się nieznaną krewną. Pełna sprzecznych emocji...