Okładka książki - Srebrny węzełek

Srebrny węzełek

Małgorzata Manelska zaprasza czytelników do urokliwego mazurskiego miasteczka, gdzie świąteczny czas niesie ze sobą nie tylko magię, ale także sekrety, nadzieję i głęboko poruszające przemiany. „Srebrny węzełek” to pełna ciepła i wzruszeń opowieść, która idealnie wpisuje się w klimat bożonarodzeniowej lektury.

Punktem wyjścia dla historii jest tajemnicze znalezisko – mały, srebrny węzełek, który Rozalia Wójcik, skromna straganiarka, znajduje pewnej zimowej nocy przed swoim mieszkaniem. Już sam opis tej sceny – księżycowego światła i tajemniczej poświaty otaczającej zawiniątko – przywodzi na myśl baśniową aurę i wprowadza czytelnika w nastrój pełen oczekiwania.

Autorka z dużą wrażliwością tworzy portrety mieszkańców miasteczka, w których każdy znajdzie coś znajomego. Są to ludzie zmagający się z codziennymi troskami, stratami i tęsknotami, ale także z nadzieją na lepsze jutro.

Mimo że historia osadzona jest w niewielkim, sennym miasteczku, jej przesłanie ma uniwersalny charakter: każdy z nas potrzebuje czasem przypomnienia, że życie kryje w sobie magię, a pomoc i dobro mogą przyjść z najmniej spodziewanej strony.

„Srebrny węzełek” to książka, która otula czytelnika niczym ciepły koc w zimowy wieczór. Małgorzata Manelska stworzyła historię idealną na świąteczny czas – wzruszającą, pełną emocji i refleksji nad tym, co w życiu najważniejsze. To opowieść o magii, która dzieje się nie tylko w baśniach, ale także w codziennym życiu, jeśli tylko otworzymy się na miłość i nadzieję. Gorąco polecam tę książkę każdemu, kto szuka lektury pełnej świątecznego ducha i wiary w to, że niemożliwe staje się możliwe.

Informacje dodatkowe o Srebrny węzełek:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-10-20
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Zobacz opinie o książce Srebrny węzełek

Kup książkę Srebrny węzełek

Rozdzieleni przez los
Małgorzata Manelska0
Okładka ksiązki - Rozdzieleni przez los

WOJNA ROZDZIELA, ALE NADZIEJA NIGDY NIE GAŚNIE Maków Mazowiecki, lata 1938-1945. Maria Chajat - córka żydowskich krawców i Władek Przybyszewski -...

Dotyk Mazur. Żółty kajet. Część 1
Małgorzata Manelska 0
Okładka ksiązki - Dotyk Mazur. Żółty kajet. Część 1

KONTYNUACJA BESTSELLERÓW ZAPACH MAZUR I BARWY MAZUR! Koniec lat sześćdziesiątych. W komunistycznej Polsce trwa epoka gomułkowska. Kraj znajduje się w...