Jacka Reachera kocham równie mocno, jak jego zasady.
To jeden z tych bezkompromisowych gości, którzy zawsze wpakują się w kłopoty. Tak jest i tym razem. Jack chce jedynie napić się kawy w okolicznym barze i ruszyć w dalszą drogę i jak zwykle angażuje się w obronę pokrzywdzonych, udaremniając porwanie przypadkowo spotkanego mężczyzny.
Tylko kto tym razem okaże się ofiarą? Miasto zaatakowane i sparaliżowane przez hakerów? Czy może znienawidzony przez wszystkich informatyk, który do tego dopuścił?
Dla Reachera, który nie ma nawet telefonu komórkowego i kontaktów nadal szuka w książce telefonicznej, włamania do systemu, ataki phishingowe, czy ransomwarowe to czarna magia. Na szczęście jego pięści nie muszą rozumieć, by działać. Mężczyzna nie jest z tych, którzy przeczekują zawieruchę, czy unikają konfrontacji, więc raźnie przechodzi do ofensywy.
I jak zawsze u Childa służba zdrowia będzie miała co robić nastawiając kości, nosy i zszywając rany tym, którzy stanęli na drodze Reachera, brutalnego, acz sprawiedliwego.
Przyznam, że trochę obawiałam się czy duet braci Child poradzi sobie z dwudziestą piątą już częścią serii, ale prócz wniesienia powiewu nowoczesności i dość delikatnego zasygnalizowania aktualnych kwestii politycznych, klimat powieści i jej bohater pozostali niezmienni. Bardzo mnie to cieszy.
Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2021-04-14
czytanienaplatan
11 HISTORII, KTÓRYCH JESZCZE NIE ZNACIE. 11 PRZYGÓD. 11 POWODÓW, BY WPLĄTAĆ SIĘ W TARAPATY I WYJŚĆ Z NICH OBRONNĄ...
Piętnasty z serii znakomitych thrillerów o Jacku Reacherze, jednoosobowej armii, jednym z najbardziej charakterystycznych i lubianych bohaterów...