"Boję się, że mnie złapią, zanim pozabijam ich wszystkich"
Ile jesteś w stanie poświęcić dla dziecka?
Śmiertelnie chora dziewczynka i ojciec, który staje w obliczu bezradności. Czy ma szansę by uratować swoje dziecko przed śmiercią? Los stawia na jego drodze tajemniczego mężczyznę, który składa mu obietnice pokrycia kosztów leczenia. Jest jednak pewien warunek, musi porzucić swoje dotychczasowe życie i zacząć zabijać... Jaką podejmie decyzję? Czy odważy się pociągnąć za spust?
"Sumienie" to mocny i bardzo brutalny thriller psychologiczny, który czyta się na jednym wdechu. Już od pierwszych stron dałam się wciągnąć w mroczną i pełną niepokoju fabułę, która sprawiła, że nie mogłam oderwać się od czytania. Ta książka to przykład thrillera idealnego, ciekawie skonstruowana fabuła, doskonale wykreowani, wyraziści bohaterowie, akcja, która nie zwalnia tempa nawet na chwilę i wciąż wzrastające napięcie. Nie znajdziecie tutaj zbędnych opisów, Autor zadbał o to, by wszystko idealnie ze sobą współgrało, tym samym tworząc historię idealną, choć mocną, przerażającą i z pewnością dającą do myślenia.
"Sumienie" to debiut Bogusława Szablińskiego, i tym debiutem Autor postawił sobie wysoko poprzeczkę. Po lekturze tej książki wierzę, że wszystko co wyjdzie spod pióra Autora będzie prawdziwą ucztą czytelniczą. Polecam!
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-01-19
Ilona Wolińska
To nie ja jestem zły. To ONI. Ja tylko...Sprawiedliwość. Tak niewiele i tak wiele.
Książka, która powstała z sympatii do kobiet, w wyniku wieloletniego procesu analizowania zawiłej kobiecej natury, jest swoistą laurką autora dla fenomenu...
Miłość rodzica do dziecka jest normą w każdym gatunku.