Okładka książki - Świat według Jo

Świat według Jo

„...świętym obowiązkiem kobiet jest chronić mężczyzn przed nimi samymi”.

💙💙💙

Jo, młoda dziewczyna z nadmorskiej osady Piaski, żeby ocalić życie, musi się nagle zamienić tożsamością z nieznajomą i odgrywać rolę arystokratki. Przeszłość nieznajomej skrywa wiele sekretów i śmiertelnych zagrożeń. Wkrótce na drodze Jo pojawi się znacznie więcej problemów, a to za sprawą spotkania z dwiema skrytobójczyniami, które mają za zadanie siłą doprowadzić ją do wyznaczonego celu. W świecie, gdzie rządzą kobiety, Jo dorasta, uczy się sztuk walki, zdobywa licencję uzdrowicielki, doświadcza kilku miłości, trafia do oriestańskich pałaców i afrabskich haremów. A i cel okazuje się zupełnie inny, niż się na początku wydawało…

💙💙💙

,,Świat według Jo” autorstwa Ewy Zienkiewicz to pierwszy tom serii ,,Świat według Jo”.

♤Jest to pozycja dość obszerna. Ma prawie sześćset pięćdziesiąt stron myślę więc, że określenie książkowy grubasek idealnie do niej pasuje.

♤Należy do gatunku fantasy oraz science fiction.

♤Także zdecydowanie skierowana jest do nieco starszych czytelników ze względu na pojawiające się sceny erotyczne, jak i wulgarny język. A także ze względu na sam styl autorki, który jest dość specyficzny.

♤O co mi chodzi? Uważam, iż ta książka napisana jest dość ciężkim językiem. Posiada, wiele trudnych słów i zwrotów jednak tutaj na ratunek przychodzi nam słowniczek umieszczony na samym końcu. Mnie osobiście on dość sporo ułatwił.

♤Sam pomysł na fabułę jak dla mnie świetny. Autorka stworzyła powieść niebanalną i oryginalną. Taką, od której ciężko się oderwać.

♤Nie będę jednak ukrywać, iż kreacja przedstawionego w tej książce świata z początku nieco mnie przytłoczyła. Miałam niemały problem, by się w nim odnaleźć.

Oczywiście im dalej byłam, historii tym ten problem zanikał. Ostatecznie wciągnęłam się w tę opowieść i nawet dość szybko ją przeczytałam.

♤Jeśli chodzi, o bohaterów to tutaj nie mam co narzekać. Postać Jo była bardzo dobrze przedstawiona, ale nie tylko ona. Znajdziecie w tej pozycji wiele charakterów wartych uwagi.

No co tu dużo mówić. Uważam, iż jest do dobra książka, której trzeba dać szanse się rozwinąć.

Polecam i zachęcam do samodzielnej opinii.

Informacje dodatkowe o Świat według Jo:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2020-11-19
ISBN: 978-83-8219-050-2
Dodał/a opinię: za_czytamm

Tagi: novae res zaczytani Ewa Zienkiewicz literatura fantasy świat według jo

Zobacz opinie o książce Świat według Jo

Kup książkę Świat według Jo

Pomyśl tylko życzenie. T. 1. Z deszczu pod rynnę
Ewa Zienkiewicz0
Okładka ksiązki - Pomyśl tylko życzenie. T. 1. Z deszczu pod rynnę

„Mój dziadek to podły faszysta. A rodzice to para zakłamanych mieszczuchów. Bezbarwnych, nijakich, chodząca przeciętność. Za grosz ambicji, życiowego...

Pomyśl tylko życzenie. T. 2. Oliwier i tropiki
Ewa Zienkiewicz0
Okładka ksiązki - Pomyśl tylko życzenie. T. 2. Oliwier i tropiki

Ciąg dalszy mentalnych podróży znanej nam z pierwszego tomu Anki Rawickiej. Od czasu ostatnich podróży minęły ponad dwa lata i sporo zmieniło się...