"Światełko w tunelu" to drugi tom serii "Polowanie na Pliszkę".
Jest to wznowienie serii z 2017 roku.
Po tragicznych wydarzeniach Gerardowi zostają tylko wspomnienia po ukochanej.
Niestety nie potrafi się otrząsnąć i coraz bardziej wpada w rozpacz, która każdego dnia przybiera na sile.
Jakby tego było mało w świetle prawa Kornelia Pliszka nadal jest traktowana jako winna. Wśród zarzutów jakie na niej ciążą jest spowodowanie śmierci kobiety, której zwłoki znaleziono w spalonym domu Kornelii.
Czy Gerardowi uda się oczyścić dobre imię ukochanej?
Autorka napisała kolejny bardzo dobrze przemyślany kryminał z szeroko rozbudowanym wątkiem obyczajowym. Co w przypadku tej Autorki bardzo lubię.
Ciekawa historia, która wciąga od samego początku.
Autorka poruszyła w niej bardzo ważną kwestie społeczną jaką jest zaufanie oraz niedopowiedzenia, ktore mogą zniszczyć niejednego człowieka.
Nie znajdziecie tu trupów padających jeden za drugim i rozlewu krwi, ćwiartowanych ciał, ale znajdziecie dopracowany kryminał w którym autorka czuje się jak ryba w wodzie.
Niejednokrotnie wspominałam, że kryminały autorki są świetne. Niespieszne, dokładne, zaskakujące.
Autorka powoli wprowadza nas w śledztwo, dowody, tropy, wodzi za nos.
Taką ciekawostką jest fakt iż mąż autorki jest emerytowanym policjantem i pierwszym recenzentem jej książek. Myślę, że stąd pełen profesjonalizm w prowadzeniu śledztwa.
Polecam
Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2017-02-28
Język oryginału: Polski
Lukasz Turków
Tego, kto przeszedł przez najgęstszy mrok, nie przerazi żadna ciemność. Była listopadowa noc, gdy dwóch mężczyzn włamało się do domu rodziny Butkiewiczów...
Wilki zniknęły tak nagle, jakby rozwiały się w powietrzu, i gdyby nie ślady łap, wyraźnie widoczne na gładkiej powierzchni śniegu, gotowa by uznać ich...