Lubicie fantastykę?
Jeśli tak to koniecznie sięgnijcie po tą lekturę.Autorka zabiera czytelnika w baśniowy świat Aerthlanu,gdzie z łatwością niektóre istoty zmieniają się w inna postać bądź zwierze.Tajemnicze i nadprzyrodzone talenty wraz z chęcią odnalezienia armii Objętych powodują,że z przyjemnością czyta się każdy kolejny rozdział.
Zaimponowała mi główna bohaterka-Maeve,która swoją pewnością siebie i walecznością postanawia zrealizować plan odnalezienia swojego przyjaciela.Nie bała się wyzwań stojących jej na drodze i piętrzących się kłopotów zbliżających do odkrycia ważnych tajemnic przeszłości.
Emocje towarzyszace są ogromne.Poznawanie istotnych faktów z życia postaci było niewiarygodne.Wydarzenia są spójne,łącząc się w jedna wspólna całość.
Magiczne zakątki świata syreny i poznawania jej prawdziwej rodziny opiewały wielkim zaskoczeniem.
Poznacie wyspę tajemnic,krąg Pięciorga,armię Objętych oraz dużo,dużo sekretów,które odkrywamy.Jesteśmy świadkami walki ze złymi osobami w imię dobra.Przez to jest bardzo niebezpiecznie.
Fantastykę nie czytam bardzo często,jednak ta powieść jest magiczna.To historia potrafiąca rozbudzić wyobraźnię sprawiając,że pragnie się jej więcej.Spędziłam z nią fantastyczny czas i gorąco wam ją polecam
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2023-08-23
Tytuł oryginału: The Siren and the Deep Blue Sea
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Krzysztof Kietzman
Barbara Dębska
Poszukiwana: żona Warunek: musi kochać dzieci. I jeszcze coś: śmiertelniczkom dziękujemy. Carlos szuka swojej bratniej duszy, kobiety, która pokocha...
Ona przypomina mu jego dawną miłość. On nie może stracić zimnej krwi… Wampiry? Jako naukowiec doktor Leah Chin nie jest w stanie uwierzyć, że te...