Yerbopoczytalni polecają:
AUTOR: ALEKSANDRA RAK
TYTUŁ: SPADKOBIERCA "CYKL SZEPT ANIOŁA"
Wydawnictwo FLOW
„Spadkobierca” to kolejna i ostatnia już część serii „Szept Anioła” o latarniku z Płotek od Aleksandry Rak i wydawnictwa Flow. Podobnie jak poprzednie części jest pełna miłości, empatii, zrozumienia i wiary...wiary w Anioły. Cała seria wywołała u mnie same pozytywne emocje. Lekka, delikatna w odbiorze. Chwilami wywołująca łzy wzruszenia.
Zaś powracamy do Płotek aby poznać dalsze losy serdecznej i opiekuńczej Oliwii, która swoją dobrocią pragnęła wszystkich uszczęśliwić. Dowiemy się również jak potoczą się losy Huberta i Soni, czy Dawid dojdzie do siebie po wypadku, który miał miejsce w poprzedniej części? Jak się mają sprawy zdrowotne Bogusi i Eleonory oraz czy Oliwia odkryje prawdę o swojej rodzinie?
W tej części mieszkańcy nadal będą dzielnie walczyć o to aby zniwelować plany inwestora, który chce utworzyć fokarium kosztem latarni. Kolejną walkę- tym razem o swoje szczęście i spokój będzie toczyć Sonia. Kto zwycięży owe walki?
„Spadkobierca” to ostatnia część serii, w której autorka rozwiązała i wyjaśniła wszelkie tajemnice i zagmatwania.
Dzięki Aleksandrze Rak na nowo rodzi się nadzieja i wiara w powracające dobro i ludzi, którzy bezinteresownie wyciągają pomocną rękę. Anioł przedstawiony przez autorkę nie ma aureoli i szaty do stóp- jest to zwykły człowiek pełen zrozumienia i dobroci. Ktoś kto potrafi słuchać i wyciągać wnioski.
Każdy powinien sięgnąć po tę historię. Jest to jedna z najczulszych książek jakie do tej pory przeczytałam. Wrażliwość, dobroć i zrozumienie- tym cechuje się ta opowieść. Autorka namawia aby dojrzeć wokół nas dobrych ludzi ale też i takich do których warto wyciągnąć pomocną dłoń.
Książka napisana niewyszukanym, prostym językiem dzięki czemu czyta się szybko i przyjemnie. Historia wciąga od pierwszej części. Wykreowani bohaterowie są realni, mogliby w rzeczywistości istnieć. Bardzo przywiązałam się do nich. Z Oliwią nawiązałam odległą nić przyjaźni. Kibicowałam jej. Wydaje się mi, że każdemu czytelnikowi przypadła ona do gustu i podzielał z nią emocje zaistniałe w danej chwili.
„Spadkobierca” podobnie jak poprzednie części jest bardzo kobiecą serią, delikatną i czułą. Jest piękna, wzruszająca, ucząca miłości i przyjaźni. Autorka potrafi zaczarować czytelnika. Chce się czytać, poznawać i ruszać w piękną podróż wraz z bohaterami.
Serdecznie polecam. Gwarantuję, że i Was książka otuli, zachwyci. Podobnie jak mnie- zahipnotyzuje i udowodni, że anioły chodzą po ziemii. Może są obok Ciebie? A może to Ty jesteś dla kogoś takim aniołem?
A Ty...wierzysz w anioły?
Wydawnictwo: Flow
Data wydania: 2023-07-19
Paulina Sękala
Dominik staje na głowie by przekonać Lenę do powrotu do domu cioci Teresy. Kamil, który choć nie rozumie determinacji przyjaciela, postanawia mu...
Są takie chwile, kiedy odzyskujemy nadzieję, ale wciąż potrzebujemy kogoś, kto sprawi, że nasze życie będzie słodkie i barwne jak lukier na pysznej babeczce...