Okładka książki - Szkoła żon

Szkoła żon

Takiej odsłony autorki to jeszcze nie znałam!

Ta książka to pikantna lecz absolutnie nie wulgarna propozycja dla nas, kobiet.

I chociaż tytuł może być mylący, może wywoływać kontrowersje (zwłaszcza w środowisku feministycznym) to po przeczytaniu tej lektury wszystko staje się jasne i zaskakujące.

Er*tyk ale odpowiednio wyważony, który wcale nie stawia mężczyzn na piedestale jak może nam sugerować okładka tylko uczy nas, kobiety, jak być szczęśliwymi.

Jak zaakceptować siebie, jak pozwolić sobie na to, by mieć coś od życia.

Dostrzec zalety, wady i chcieć zmiany na lepsze.

To opowieść pozornie lekka i bardzo sensualna skrywa w sobie głębokie przesłanie typowo kierowane do płci pięknej.

Tak, pięknej - bo każda z nas taka jest i właśnie o tym jest ta historia.

Opowiada ona losy kilku różnych kobiet, które dostały się do elitarnej szkoły żon.

Każda z nich miała inne oczekiwania, każda miała swój cel.

Jednakże jaka jest prawda?

Co im uświadomił pobyt w tej placówce?

Tę propozycję można śmiało czytać z wypiekami na twarzy, kartki w zasadzie same się przewracają, tak szybko idzie jej czytanie!

Z pewnością pobudza zmysły ale także skłania do refleksji.

Czasami człowiek miał ochotę potrząsnął niektórymi bohaterkami, obudź się kobieto!

Nie widzisz, co się dzieje? Co Cię ciągnie na dno?

Ale przyznam z satysfakcją, że nasze kobietki się ogarnęły dzięki pobytowi w Szkole żon, przeżyły niezapomniane przygody (niektóre bardzo dogłębnie realizowały program) a nawet znalazły miłość.

I to nie tylko tą w relacji damsko męskiej ale przede wszystkim miłość do siebie samej.

Cieszę się, że mogłam poznać tę propozycję dzięki autorce i jej wydawnictwu, bowiem ta niedługa acz treściwa książka otwiera oczy na pewne aspekty.

Ja, jako kobieta czuję, że długo ją będę mieć w pamięci i niektóre rzeczy mogę z niej wyciągnąć dla siebie.

Kolejny raz powtarzam, lubię ponowne wydanie książki, która kiedyś była - dzięki temu poznaję takie historie jak ta, bowiem nie czytałam pierwotnej wersji.

W tamtym czasie pochłaniałam głównie horrory.

Teraz,w kwiecie wieku doceniam przesłanie.

Informacje dodatkowe o Szkoła żon:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2013-04-17
Ilustracje:Olga Reszelska/Drew Hadley Photographs
Dodał/a opinię: Bookszonki

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Szkoła żon

Kup książkę Szkoła żon

Kiedyś chyba Paul Newman powiedział, że nie zdradza żony, bo nie sięga po hamburgera, kiedy w domu ma befsztyk... No cóż. Widocznie ona, Jadwiga Maliszewska, tym befsztykiem nie jest. Tylko kotletem. Odgrzewanym kotletem. A może nawet nie? Nawet nie odgrzewanym.
Zimnym kotletem powszednim.

- Czekaj, czekaj. Wszystko da się załatwić. Po kolei. Wstań. - Wyciągnął rękę w jej kierunku. - Idziemy na spacer. Musimy te wszystkie negatywne emocje wypuścić w kosmos.
- Ta. Coby spadły na nas ze zdwojoną siłą... - To tak nie działa. Rozpadną się na miliard kawałków. I już nie będzie tak strasznie.

Więcej cytatów z tej książki

Drzewko szczęścia
Magdalena Witkiewicz0
Okładka ksiązki - Drzewko szczęścia

Tej zimy zejdzie lawina... śmiechu! Kornelia Trzpiot, dość leciwa dama, podczas wieczerzy wigilijnej oznajmia rodzinie, że do szczęścia, zarówno doczesnego...

Nadzieja w spiżarni ukryta
Magdalena Witkiewicz0
Okładka ksiązki - Nadzieja w spiżarni ukryta

Mieli wszystko. Prawie... Pracę, którą kochali, piękny dom na wsi, w urokliwej scenerii lasu i pobliskiej rzeczki, i siebie. Brakowało im jednego - czasu...