Okładka książki - Szukając szczęścia

Szukając szczęścia

Karmiona kłamstwami,

w drodze donikąd.

Poszukiwała schronienia i bezpiecznej przystani, a dostała ulotne chwile bez przyszłości.

Pomagała innym, a sama pozwalała sobą gardzić.

Szczęście...

Tak łatwe i trudne zarazem.

Szczęście...

Czy na nie trzeba zasłużyć?

Pani psycholog. Już sam tytuł determinuje, że powinna o siebie zadbać. Jednak ona nie potrafi. Zadaje sobie pytanie dlaczego, po raz kolejny, pozwala sobą manipulować. Relacja w której tkwi jest toksyczna. A ona nie potrafi się od niej uwolnić.

Autorka namalowała piękny obraz zagubienia człowieka. Zagubienia w swojej przeszłości. Kamila Mitek poszła nawet o krok dalej.

Zagłębiła się w świat totalnej biologii.

Bo ta przeszłość nie jest tylko nasza własna.

Ona sięga dalej. W przeszłość naszych mam i babć. Ich relacji, doświadczeń, emocji, życiowego bagażu. Ania ciągnie ten bagaż, jako swój.

Cudownie było odkrywać i poszukiwać prawdy z Anią. Przeżywać te emocje, których doświadczała, które były trudne i bolesne.

• Szukając szczęścia to zdecydowanie jest powieść terapeutyczna. Każdy z nas może tam zobaczyć cząstkę siebie💙

Informacje dodatkowe o Szukając szczęścia:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-06-12
Dodał/a opinię: anatomiaemocji

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna Fabularyzowane mity i legendy

Zobacz opinie o książce Szukając szczęścia

Kup książkę Szukając szczęścia

Baśń o Sklavenie
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Baśń o Sklavenie

A może by tak zrobić wszystko po swojemu? W Królestwie Orła Czarnopiórego rządzi uparty król Mikołaj, który wierzy, że młodszy brat Bartoszek w przyszłości...

Pomóż mi kochać
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Pomóż mi kochać

Dorota jest zawodową strażaczką. Kocha tę pracę, jednak czuje się dyskryminowana przez swojego dowódcę Ryśka. Mężczyzna pomija ją przy delegowaniu odpowiedzialnych...

Opad
Opad