Czasem jedna decyzja potrafi zniszczyć wszystko. Nawet miłość.
▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪
Tylko K.N. Haner potrafi tak zawładnąć sercem czytelnika. Najnowsza powieść autorki porusza wiele ważnych problemów, z którymi wiele ludzi boryka się na co dzień. Uświadamia, jak życie potrafi dać w kość odbierając nadzieję na lepsze jutro. Jednak piękno takich sytuacji polega na podniesieniu się z upadku i odnalezieniu swojego szczęścia. Właśnie to definiuje głównych bohaterów tej powieści.
💙 Love uciekła z miejsca, które odebrało jej spokój i na długo zostawiło w niej bolesny ślad z przeszłości. Przez lata próbowała żyć tak, jakby tamten rozdział nigdy nie istniał. W chwili gdy ją poznajemy Love musi pojechać w rodzinne strony, by pożegnać zmarłą mamę. W tym samym czasie na wolność wychodzi Brandon, chłopak, który kiedyś był całym jej światem, a który swoim postępowaniem zniszczył życie nie tylko sobie, ale i wszystkim wokół. Kiedyś byli nierozłączni, a uczucia Love sięgały znacznie głębiej, niż chciała przyznać. Potem wszystko się rozpadło. Bo przeszłość nie znika. Ona czeka. Love wydaje się, że ma dziś wszystko, co powinno dawać poczucie bezpieczeństwa: pracę, stabilność, narzeczonego. A jednak pod tą pozorną normalnością kryje się coś kruchego, coś niedomkniętego. Powrót do rodzinnych stron, śmierć matki i nagłe pojawienie się Brandona sprawiają, że jej uporządkowany świat zaczyna pękać. Z każdą kolejną stroną wychodzą na jaw sekrety, które nigdy nie miały zostać odkryte. Przeszłość powoli odsłania swoje prawdziwe oblicze, a historia, którą Love znała, rozpada się na kawałki…
Po raz kolejny autorka przedstawia nam świat, w którym bohaterowie doświadczają wiele bólu i rozczarowań. Nie stroni nam od łatwych tematów, a wręcz przeciwnie pokazuje nam ile trudności musi przeżyć człowiek, by odnaleźć upragnione szczęście. Każda strona do bólu przesycona jest emocjami. Autorka zabiera nas w niesamowitą podróż, gdzie możemy żyć razem z bohaterami, dobrze poznać ich historie, by potem na koniec pokochać za całokształt. Kto z nas nie lubi zanurzyć się w lekturze i zapomnieć o otaczającym świecie, z dala od problemów, tylko książka i my. Właśnie K.N. Haner zapewnia takie doznania. Autorka ma niesamowity talent kreowania niezapomnianych postaci.
„Tajemnice, które nas niszczą” opowiada o miłości, o stracie bliskiej osoby, i o przyjaźni sprzed lat, która przeradza się w uczucie. Bardzo angażująca historia miłosna, przesiąknięta ogromnymi emocjami. Życie pisze różne scenariusze, a tą historią autorka uświadamia nas, jak takie zmiany kształtują naszą osobowość. Czasem jednak potrzeba drugiej osoby, która wskaże drogę i pomoże dostrzec prawdę.
Książka jest cudowna, na długo pozostaje w pamięci, a po jej skończeniu poczujecie taki niedosyt, że ta historia już się skończyła. Polecam!
Wydawnictwo: Ale!
Data wydania: 2026-04-22