Okładka książki - Tam, gdzie serce twoje

Tam, gdzie serce twoje

Inne wydania:

Powieść „Tam, gdzie serce twoje” autorstwa Krystyna Mirek to ciepła, refleksyjna historia o poszukiwaniu siebie, odwadze do zmian i sile ludzkich relacji. Autorka po raz kolejny udowadnia, że potrafi tworzyć opowieści bliskie codziennemu życiu, a jednocześnie poruszające ważne emocjonalne struny.
Główna bohaterka, Laura, porzuca swoje dotychczasowe życie i odchodzi od męża. Podróż nad morze staje się dla niej nie tylko fizyczną zmianą miejsca, lecz przede wszystkim początkiem wewnętrznej przemiany.
Równolegle poznajemy historię Alberta. Jego wątek wnosi do powieści nutę refleksji nad przemijaniem i odpowiedzialnością za własne decyzje. Motyw późnego rozliczenia z życiem i prób naprawienia dawnych błędów dodaje historii głębi i sprawia, że nie jest to wyłącznie lekka opowieść obyczajowa.
Szczególnym atutem książki jest kameralna przestrzeń nadmorskiego pensjonatu, gdzie spotykają się bohaterowie z różnymi doświadczeniami. Ich historie wzajemnie się przenikają, tworząc mozaikę ludzkich losów, które są pełne nadziei, rozczarowań i nowych początków. Autorka z wyczuciem pokazuje, że każdy niesie własny bagaż, ale też każdy ma szansę na zmianę.
„Tam, gdzie serce twoje” to poruszająca i budująca powieść o odwadze, przebaczeniu i odnajdywaniu własnej drogi. Idealna dla czytelników szukających historii, które dają nadzieję i przypominają, że na zmiany nigdy nie jest za późno.

Informacje dodatkowe o Tam, gdzie serce twoje:

Wydawnictwo: 0
Data wydania: 2026-03-04
Dodał/a opinię: monikaswiatek

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Tam, gdzie serce twoje

Kup książkę Tam, gdzie serce twoje

Pojedynek uczuć
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Pojedynek uczuć

Jaką niespodziankę może nam jeszcze zgotować życie? 30-letnia Maja mieszka ze swoim synkiem w eleganckim apartamencie, nabytym za namową ojca dziecka,...

Szczęście za horyzontem
Krystyna Mirek0
Okładka ksiązki - Szczęście za horyzontem

Czasem spalone mosty to najlepszy początek. Justyna popełnia wielki błąd, po którym nie może już wrócić do dawnego życia: pracy w eleganckim...

Opad
Opad