Okładka książki - Ted Bundy. Umysł mordercy

Ted Bundy. Umysł mordercy

Ted Bundy, kolejny morderca, na którego temat Max Czornyj postanowił napisać książkę.

Okrutny, przebiegły, bez sumienia, psychopata, współczesny morderca, w którego umysł wkraczamy dzięki tej pozycji. Książka napisana jest w narracji pierwszoosobowej, która wywołuje ogromne emocje, przerażenie, ciarki na skórze, gdyż czujemy, jakby przemawiał do nas sam Bundy, opowiadając okrutne historie na temat tego, jak polował na swoje ofiary i co z nimi robił.

Powieść jest na faktach, co daje jeszcze mocniejsze emocje. Ted Bundy typował swoje ofiary, był jak myśliwy, który poluje i jak drapieżnik, który dokonuje wielkich makabr na swojej zwierzynie. Wzbudzał litość i prosił o pomoc, w momencie kiedy ofiara wpadała w sidła, robił z nią, co mu się tylko podobało, gwałcił, zabijał, wyrywał kończyny, zakopywał, odkopywał, trzymał trupy w domu. Po prostu brak słów na to, czego dokonywał.

Jestem przerażona tym, co przeczytałam. Jak to trzeba uważać z kim, ma się do czynienia. Największy psychopata jest też świetnym aktorem. Potrafi tak omamić, że zaczynamy mu ufać, nie podejrzewamy niczego, a potem stajemy się jego ofiarą. To jest okropne, a jeszcze bardziej bolesne, oszołamiające, przerażające i niewiarygodne jest to, że jak autor wspomniał, wcale nie trzeba być chorym na umyśle, aby być mordercą. Takim Bundym może być każdy w zależności od okoliczności, naszych genów, popędów i tym podobnych rzeczy.

Autor świetnie przygotował się do napisania tej pozycji. Cała książka to obnażenie w pewnej części umysłu mordercy, gdyż tak naprawdę nikt do końca nie wie, co mu siedzisko w głowie.

Po przeczytaniu tej książki, ale też każdej innej tego typu zawsze przychodzą mi na myśl rozważania na temat ludzkiej natury. Jaka ona jest niepojęta i jeszcze do końca nie zrozumiała.

Mocna książka!

Kup książkę Ted Bundy. Umysł mordercy

Zodiak
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Zodiak

,,Mam nadzieję, że dobrze się bawicie, próbując mnie złapać. (...) Nie boję się komory gazowej, bo szybciej wyśle mnie do raju. Ponieważ mam teraz wystarczająco...

Sekret Wenecji
Max Czornyj0
Okładka ksiązki - Sekret Wenecji

Kto nie chciałby spędzić wakacji w Wenecji - pośród setek mostów, kanałów i wysp? Bracia Deryłowie oraz ich przyjaciółka Ewa zamierzają chłonąć wspaniałą...