Okładka książki - Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Tom 2 cyklu Teija

Teija nie odpuszcza. Sukcesywnie podąża za May Shannon. Ona jest jej celem i nie ma zamiaru odpuścić.
   Ale Teija to nie jedyny problem May. Dokłada się do tego jej tajemnica z przeszłości, która może okazać się przeszkodą nie do pokonania. Poza tym jej nieufność i ostrożność nie pomaga.
   Ale Jase Calloway się nie podajei. Bierze sobie za cel zdobycie zaufania kobieta co najważniejsze - zapewnienie ochrony.
   Tylko czy mu się uda? Czy ochroni kobietę przed zamaskowaną postacią? Czy uda im się pokonać Teiję?

Tajemnicza Teija w pierwszej części już budziła mój niepokój. Ta tajemnicza postać cały czas jest skryta mrokiem. Autorka bardzo dobrze ukryła jej tożsamość. Cały czas się wtedy głowiłam kim jest. W drugiej części sytuacja się powtórzyła.
   Teija powoduje niepokój. Czytelnik ma wrażenie, że on sam uczestniczy w tym wyścigu. W wyścigu o życie, kiedy to czuć oddech śmierci na plecach.
   W kontynuacji to wrażenie się potęguje. Tym bardziej, że to jeszcze nie koniec. Że jeszcze autora szykuje dla nas kolejną część.
   Mamy tutaj elementy grozy, thrillera, grozy i sensacji. Do tego dochodzi piękne uczucie między bohaterami, które zdecydowanie osładza te traumatyczne wydarzenia. Pozwała na złapanie oddechu i złapanie takiego dystansu przed kolejnym ciosem tajemniczej Teiji.
   Bardzo mi się podobała także relacja między May a Jasem. Cierpliwości, troska, empatia. Czystość zamiarów. Przyciąganie i walka z przeszkodami, z jakimi sami nieraz możemy się spotkać. Oczywiście może poza reporterami, bo wiadomo, że bycie w blasku fleszy rządzi się swoimi prawami.
   Wątkiem wiele. Każdy z nich odrębny, dopracowany ale fajnie połączony z całością fabuły. Wtopione w historię, która wstrzymuje oddech. Dostarcza emocji. Włos się jeżyły, by za moment słodycz zalała moje serce.
   To genialna historia. Ogromnie mnie wciągnęła. Nie mogłam się od niej oderwacy. Przeczytana na raz - nieodkładalna. Cały czas korciło mnie aby sobie podejrzeć ostatnią stronę. Cieszę się bardzo, że się powstrzymałam. Nie miałabym aż takiej przyjemności. A teraz pozostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na kolejny tom - mam nadzieję, że jak najszybciej.
   Zachęcam do czytania oczywiście z zachowaniem chronologii. Koniecznie!
   Idealna lektura dla fanów romantyczności a także mocniejszych scen a także poszukiwaczy adrenaliny.

Polecam

Kup książkę Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Pokochaj mnie
Alexandra Claire0
Okładka ksiązki - Pokochaj mnie

Kiedy ich serca wreszcie zagrają tę samą melodię, los nie będzie miał już nic do powiedzenia…   Emily Jenkins wychowywała się wśród dźwięków muzyki...

Teija. Czarna róża
Alexandra Claire0
Okładka ksiązki - Teija. Czarna róża

Przeprowadzka z bratem do nowego miasta. Pójście na studia i do wymarzonej pracy. Ucieczka od przeszłości. Rozpoczęcie nowego rozdziału. Dla May Shannon...