Okładka książki - Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Tom 2 cyklu Teija

💙RECENZJA PATRONACKA💙

„Jesteś moim Aniołem Stróżem.

To ty rozświetlasz wszystko dookoła.Każdy dzień,

każde miejsce.

Nadałaś kolorów mojemu życiu,dajesz energię i radość. Dzięki tobie codziennie wstaję z łóżka z uśmiechem na twarzy,a pierwsze o czym myślę po przebudzeniu,

to ty”

Utrata dwóch bliskich osób, sprawia, że May coraz bardziej boi się o życie wszystkich wokół. Obawa o bezpieczeństwo młodszego brata, przyjaciela, oraz jak sobie w końcu uświadamia, ukochanego Jase’a, który jest przy niej i robi dosłownie wszystko co może i, który za wszelką cenę próbuje chronić ukochaną, przed tajemniczą postacią w masce, sprawia, że May przeżywa tą sytuację ze zdwojoną siłą. Teija śledzi ich każdy krok, pozostawiając po sobie coraz bardziej zatrważające wiadomości, i tak jak to na w swoim chorym zwyczaju czarną różę. Na domiar złego ojciec Jasego, próbuje rozdzielić tych dwoje, nie wierząc w bezinteresownosć May. A dopadające co chwila złe wspomnienia i traumy z przeszłości, ranią, ale też nieoczekiwanie bardzo zbliżają ją z Jasem.

Teija jednak okazuje się być przebieglejsza od nich, i pomimo nieustannej ochrony, życie i zdrowie May jest w ciągłym niebezpieczeństwie.

Nikt nie potrafi odkryć jej tożsamości.

Nikt nie potrafi jej dorwać i ukarać.

Nikt nie potrafi jej powstrzymać…

A im dłuższe wiadomości, tym więcej znaków zapytania,na które wciąż nie ma odpowiedzi.

Zakończenie jak zwykle,wbija w fotel i autorka znowu zostawia nas w momencie, w którym szukamy kolejnych stron, ale musimy znowu zadowolić się słowami CDN..

Z niecierpliwością czekam na wyjaśnienie  kim jest Teija i przede wszystkim, dlaczego uwzięła się akurat na May.

Jeśli lubicie książki pełne tajemnic,ale też zatrważających momentów, oraz wielu emocji i wydarzeń to ta seria jest dla Was.

Jeśli lubicie książki,w których droga do emocjonalnego odnalezienia siebie przez bohaterów,jest długa, kręta i pełna zawirowań, to,to co dzieje się między May, a Jasem,to ta książka jest właśnie taka.

No i jeśli lubicie, gdy autorka nie wyjaśnionym zakończeniem, doprowadza Was do furii, to w tym przypadku na bank będziecie zadowoleni.

Reasumując, w drugim tomie serii Teija, czytelnik dostanie tyle wrażeń i emocji, co w pierwszym, a może nawet i więcej.

Niech Was nie zwiedzie tytuł, bo w tej części, mają też miejsce, długie i przyjemne momenty, oczywiście wszystko ze smakiem, ale też bardzo przyjemne w czytaniu.

Gorąco polecam💙

Czekam na więcej Alexandra Claire - strona autorska💙

Czekam na rozwiązanie tej zagmatwanej zagadki💙

I jeszcze raz pięknie dziękuję, za przyjemność objęcia patronatem medialnym także drugiego tomu Teiji 💙

Informacje dodatkowe o Teija. Krótko i nieszczęśliwie:

Kup książkę Teija. Krótko i nieszczęśliwie

Teija. Czarna róża
Alexandra Claire0
Okładka ksiązki - Teija. Czarna róża

Przeprowadzka z bratem do nowego miasta. Pójście na studia i do wymarzonej pracy. Ucieczka od przeszłości. Rozpoczęcie nowego rozdziału. Dla May Shannon...

Pokochaj mnie
Alexandra Claire0
Okładka ksiązki - Pokochaj mnie

Kiedy ich serca wreszcie zagrają tę samą melodię, los nie będzie miał już nic do powiedzenia…   Emily Jenkins wychowywała się wśród dźwięków muzyki...